Ευρωαγορές: Το μεγάλο ξεπούλημα των τραπεζικών μετοχών

Ευρωαγορές: Το μεγάλο ξεπούλημα των τραπεζικών μετοχών

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:41 Δημιουργία 13/03/23, 11:38
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Πτώση κατέγραψαν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών στα ευρωπαικά χρηματιστήρια, καθώς οι τραπεζικές μετοχές συνέχισαν να σημειώνουν απώλειες, παρά το γεγονός ότι οι αρχές προχώρησαν σε σειρά μέτρων προκειμένου να περιορίσουν τον αντίκτυπο από την ξαφνική κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,6%, έχοντας κλείσει την Παρασκευή στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε και πλέον εβδομάδων.

Ωστόσο τα futures στη Wall Street έκαναν ράλι αφού η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) και το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσαν σειρά μέτρων για τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος και δήλωσαν ότι οι καταθέτες στην SVB θα έχουν πρόσβαση στις καταθέσεις τους σήμερα.

Οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών σημείωσαν πτώση 1,1% ύστερα από το χειρότερο διήμερο ξεπούλημα των τελευταίων πέντε και πλέον μηνών εν μέσω ανησυχιών για την ανθεκτικότητα των ισολογισμών του κλάδου με φόντο την κατάρρευση της SVB και τις προοπτικές για τα επιτόκια.

Η μετοχή της HSBC σημείωσε πτώση 0,1% αφού η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε ότι αποκτά τη βρετανική θυγατρική της SVB έναντι μίας στερλίνας.

Αν σου άρεσε κάνε