Απώλειες 5% για το Bitcoin, ισχυρές πιέσεις και στο Ether - Οι επενδυτές περιμένουν νέο κανόνι

Απώλειες 5% για το Bitcoin, ισχυρές πιέσεις και στο Ether - Οι επενδυτές περιμένουν νέο κανόνι

ΑΓΟΡΕΣ UPD 13:24 Δημιουργία 03/03/23, 16:16
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ισχυρές απώλειες καταγράφει την Παρασκευή η αξία του Bitcoin, καθώς οι επενδυτές περιμένουν νέο κανόνι στην ήδη ταλαιπωρημένη αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Συγκεκριμένα, το δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα υποχωρεί κατά σχεδόν 5% περιορίζοντας τις δυνάμεις του στα 22.364 δολάρια. Αντίστοιχου εύρους πιέσεις ασκούνται και στο Ether, το οποίο περιορίζεται στα 1.565 δολάρια.

Οι έντονες ρευστοποιήσεις επέρχονται δύο μέρες αφότου η Silvergate, μία τράπεζα αποκλειστικά για επιχειρήσεις crypto, απέφυγε να δημοσιεύσει τα ετήσια οικονομικά μεγέθη, ενώ προειδοποίησε για τον κίνδυνο «λουκέτου» εντός των επόμενων 12 μηνών.

Στον απόηχο αυτών των εξελίξεων, αρκετές εταιρείες crypto σταμάτησαν να δέχονται πληρωμές από και προς την Silvergate. Ανάμεσα σ’ αυτές ξεχωρίζουν οι Coinbase, Galaxy Digital, Circle, Paxos, Bitstamp.

Η Κλάρα Μεντάλιε, διευθύντρια ερευνών στην Kaiko, παραδέχθηκε μιλώντας στο CNBC ότι η υπόθεση της Silvergate αναμένεται να έχει αντίκτυπο στη ρευστότητα της παγκόσμιας αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι στους πρώτους δύο μήνες του 2023 η αγορά εμφάνισε ένα εύρωστο ράλι, ανακτώντας ένα μέρος των μεγάλων απωλειών από την πρόσφατη περιπέτεια με την κατάρρευση της πλατφόρμας συναλλαγών FTX.

Οι εξελίξεις στη Silvergate, βέβαια, φαίνεται ότι επαναφέρουν στο προσκήνιο τις ανησυχίες και τους κινδύνους γύρω από τη βιομηχανία των crypto.

Ας σημειωθεί ότι το Bitcoin, κόντρα στη σημερινή κάμψη, εξακολουθεί να μετράει κέρδη της τάξης του 35% από τις αρχές του έτους, αντιδρώντας στο -60% του 2022.

Αν σου άρεσε κάνε