Δειλά χαμόγελα  και εβδομαδιαία άνοδος  στις τιμές του μαύρου χρυσού

Δειλά χαμόγελα και εβδομαδιαία άνοδος στις τιμές του μαύρου χρυσού

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:58 Δημιουργία 03/03/23, 11:48
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το αμερικανικό αργό WTI σημειώνει μικρές απώλειες κοντά στα 78 δολάρια, ωστόσο καταγράφει άνοδο που ξεπερνά το 2% αυτή την εβδομάδα έπειτα από ένα τριήμερο ανοδικό σερί.

Από την άλλη η τιμή του Brent ενισχύθηκε περίπου 1,5% αυτή την εβδομάδα μετά από τα κέρδη που είχε και την περασμένη εβδομάδα.

Ειδικότερα, οι τιμές για το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού παράδοσης Απριλίου υποχώρησαν σήμερα κατά 0,2% στα 78,03 δολάρια το βαρέλι. Την ίδια ώρα το συμβόλαιο του Brent παράδοσης Μαΐου υποχώρησε κατά 0,2% στα 84,59 δολάρια/βαρέλι.

Σημερινά στοιχεία έρευνας από ιδιωτική εταιρεία έδειξαν ότι η δραστηριότητα στον κινεζικό τομέα υπηρεσιών αυξήθηκε τον Φεβρουάριο με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων έξι μηνών, καθώς αναθερμάνθηκε η καταναλωτική ζήτηση.

Η ανάκαμψη της Κίνας από τη στιγμή που εγκατέλειψε την πολιτική μηδενικών κρουσμάτων, έχει αναζωπυρώσει τις ελπίδες για ένα έτος ισχυρής ζήτησης από την κορυφαία εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο.

Εξάλλου και η Saudi Aramco περιέγραψε την κινεζική κατανάλωση ως πολύ ισχυρή.

Στο μεταξύ, τα ισχυρά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία ενδέχεται να ωθήσουν την Federal Reserve να αυξήσει τα επιτόκια περισσότερο του αναμενόμενου. Αυτό μπορεί να ενισχύσει το δολάριο, μειώνοντας την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων που τιμολογούνται σε δολάριο, ενώ αυξάνεται ο κίνδυνος για επιβράδυνση ή ακόμα και ύφεση.

Αν σου άρεσε κάνε