Ράλι για τη μετοχή της LVMH, της ακριβότερης εισηγμένης στην Ευρώπη, στο Παρίσι

Ράλι για τη μετοχή της LVMH, της ακριβότερης εισηγμένης στην Ευρώπη, στο Παρίσι

ΑΓΟΡΕΣ UPD 14:41 Δημιουργία 01/03/23, 14:35
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ράλι καταγράφει η μετοχή της Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, καθώς η κορυφαία εταιρεία στο χώρο της μόδας και της πολυτέλειας ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αξίας 1,5 δισ. ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό από τη διοίκηση του γαλλικού κολοσσού, το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών, οι οποίες στη συνέχεια θα ακυρωθούν, θα «τρέξει» από σήμερα έως τις 20 Ιουλίου.

Στον απόηχο αυτής της εξέλιξης, η μετοχή της LVMH ενισχύεται κατά 2%, με αποτέλεσμα τα σωρευτικά κέρδη από τις αρχές του 2023 να ανέρχονται στο 18%.

Αυτό σημαίνει ότι η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας ξεπερνάει τα 404 δισ. ευρώ και αποτελεί την ακριβότερη εισηγμένη σ’ όλη την Ευρώπη.

Επικεφαλής της LVMH είναι ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Μπερνάρ Αρνό, ο οποίος θεωρείται ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μετά τον Έλον Μασκ, διαθέτοντας το 48% των μετοχών και το 64% των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Στον Όμιλο εντάσσεται μια σειρά δημοφιλών brands, όπως Louis Vuitton, Hennesy, Moet et Chandon, Dior, Hublot, Bulgari, Fendi, Sephora κ.α.

Αν σου άρεσε κάνε