Οι μετοχές που γεμίζουν τα θησαυροφυλάκια του Γουόρεν Μπάφετ

Οι μετοχές που γεμίζουν τα θησαυροφυλάκια του Γουόρεν Μπάφετ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 19:11 Δημιουργία 23/02/23, 13:33
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ο ιδρυτής της Berkshire Hathaway Γουόρεν Μπάφετ, έχει τη φήμη ότι επενδύει σε εταιρείες αξίας, τις οποίες διατηρεί στο χαρτοφυλάκιό του για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Σήμερα, το fund του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου περιλαμβάνει μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως, όπως οι Apple, Bank of America, Kraft Heinz και Occidental Petroleum. Αλλά αυτές δεν έχουν αποφέρει και τα μεγαλύτερα κέρδη.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο δίμηνο του 2023, στο top-5 των αποδόσεων «φιγουράρουν» ορισμένες άλλες, συγκριτικά μικρότερες εταιρείες.

Πρόκειται για τις εξής:

-Paramount Global +37,5%: Η Berkshire Hathaway διαθέτει το 15,4% των μετοχών, οι οποίες απαρτίζουν το 0,7% του χαρτοφυλακίου του Μπάφετ.

-Floor & Decor Holdings +27,2%: Η Berkshire Hathaway διαθέτει το 4,5% των μετοχών, οι οποίες απαρτίζουν το 0,1% του χαρτοφυλακίου του Μπάφετ.

-Ally Financial +23,3%: Η Berkshire Hathaway διαθέτει το 10% των μετοχών, οι οποίες απαρτίζουν το 0,3% του χαρτοφυλακίου του Μπάφετ.

-General Motors +22,1%: Η Berkshire Hathaway διαθέτει το 3,6% των μετοχών, οι οποίες απαρτίζουν το 0,6% του χαρτοφυλακίου του Μπάφετ.

-RH +21,18%: Η Berkshire Hathaway διαθέτει το 9,9% των μετοχών, οι οποίες απαρτίζουν το 0,2% του χαρτοφυλακίου του Μπάφετ.

Στο μεταξύ, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, η Berkshire περιόρισε δραστικά την έκθεσή της σε τρεις βασικές μετοχές.

-Taiwan Seminconductor κατά 86%

-US Bancorp κατά 91%

-Βank New York Mellon κατά 60%

Με πληροφορίες από Newmoney

Αν σου άρεσε κάνε