Wall Street: O Dow Jones έσωσε τα προσχήματα

Wall Street: O Dow Jones έσωσε τα προσχήματα

ΑΓΟΡΕΣ UPD 23:34 Δημιουργία 17/02/23, 23:22
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Υπό πίεση βρέθηκαν κατά τις συναλλαγές της Παρασκευής οι δείκτες της Wall Street, καθώς η προοπτική περαιτέρω σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής από τη Fed επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα.

Παρ' όλα αυτά ο Dow Jones κατάφερε να γυρίσει σε θετικό έδαφος την τελευταία ώρα πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης κλείνοντας με κέρδη 129 μονάδων ή 0,39% και διαμορφώθηκε στις 33.826 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 περιορίστηκε κατά 0,28% στις 4.079 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq, από την πλευρά του, κατέγραψε απώλειες 0,58% στις 11.787 μονάδες.

Οι μετοχές των Amgen και της United Health, με άνοδο 2,69% και 2,41% αντίστοιχα, κατάφεραν να ξεκολλήσουν από τα χαμηλά ημέρας τον βιομηχανικό δείκτη.

Ο κλάδος της ενέργειας αποτέλεσε το μεγαλύτερο βαρίδι για τον S&P 500, με τις μετοχές των Albemarle και Devon Energy να υποχωρούν 9,67% και 4,29% αντίστοιχα.

Οι σημερινές διακυμάνσεις επέρχονται στον απόηχο του επίμονα υψηλού πληθωρισμού, ο οποίος αναγκάζει την κεντρική τράπεζα να δρομολογήσει την περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων. Μια εξέλιξη, η οποία αναμφίβολα λειτουργεί επιβαρυντικά για τις μετοχές.

Τα χθεσινά μακροοικονομικά στοιχεία (τιμές χονδρικής) επιβεβαίωσαν αυτό που όλοι φοβόντουσαν, δηλαδή ότι η Federal Reserve θα κληθεί να προβεί σε νέες παρεμβάσεις τους επόμενους μήνες, προκειμένου να αναχαιτίσει τις υψηλές τιμές καταναλωτή.

Αν σου άρεσε κάνε