Επιστροφή στη... δράση με ράλι για το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης

Επιστροφή στη... δράση με ράλι για το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης

ΑΓΟΡΕΣ UPD 21:16 Δημιουργία 15/02/23, 17:24
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ράλι καταγράφουν οι μετοχές στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, στην πρώτη συνεδρίαση μετά την πολυήμερη αναστολή λειτουργίας, ελέω των φονικών σεισμών της 6ης Φεβρουαρίου.

Ο δείκτης Borsa Istanbul 100 αυξάνεται κατά 9,4% το πρωί της Τετάρτης, ανακτώντας τουλάχιστον το 85% των απωλειών, οι οποίες είχαν καταγραφεί στις 6 και 7 Φεβρουαρίου (-10%), δηλαδή στις δύο πρώτες συνεδριάσεις μετά το «χτύπημα» του Εγκέλαδου.

Υπό το βάρος των διαδοχικών εκροών, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να αναστείλουν τη διαπραγμάτευση των μετοχών.

Προκειμένου δε, να βελτιωθεί το κλίμα, η κυβέρνηση «έριξε» στην αγορά ρευστότητα αρκετών δισεκατομμυρίων λιρών, μέσω των εγχώριων τραπεζικών ιδρυμάτων. Κι αν κρίνουμε από τις σημερινές διακυμάνσεις, ο στόχος επετεύχθη.

«Όλα τα μέτρα που ελήφθησαν, έχουν καταφέρει να τονώσουν την αγορά» επιβεβαίωσε ο Μπούρακ Ισίαρ, επικεφαλής αναλυτής της ICBC Turky Investment.

Σε κάθε περίπτωση, το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης εξακολουθεί να «φιγουράρει» στη λίστα με τις χειρότερες ετήσιες επιδόσεις στις αναδυόμενες αγορές, μετρώντας απώλειες 10% μέσα στο 2023.

Αν σου άρεσε κάνε