Ομόλογα: Ευεργετικά τα στοιχεία για απασχόληση και ΑΕΠ στην Ευρωζώνη

Ομόλογα: Ευεργετικά τα στοιχεία για απασχόληση και ΑΕΠ στην Ευρωζώνη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 20:15 Δημιουργία 14/02/23, 20:12
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σταθεροποιητικές τάσεις παρατηρούνται σήμερα στην αγορά ομολόγων, μετά την ευχάριστη έκπληξη για τα στοιχεία της απασχόλησης και το ΑΕΠ της Ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία για την απασχόληση στην ευρωζώνη το τελευταίο τρίμηνο του 2022 έδειξαν αύξηση 0,4% και ταυτόχρονα προς την κατεύθυνση αυτή κινήθηκε και η αναθεωρημένη πρόβλεψη της Κομισιόν για άνοδο του ΑΕΠ κατά 0,9% φέτος στην ευρωζώνη έναντι 0,3% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.

Ωστόσο, ο συνδυασμός των παραπάνω, ο οποίος αν και καταδεικνύει ότι η ευρωπαϊκή οικονομία διαθέτει αντοχές και δεν έχει διολισθήσει σε ύφεση, λειτουργεί ανασταλτικά στη μείωση του πληθωρισμού.

Ηδη εκτιμάται ότι φέτος η αύξηση των μισθών στην ΕΕ θα φτάσει το 5%. Συνακόλουθα, όπως εκτιμούν αναλυτές, αποτελεί προάγγελο για μία παρατεταμένη περίοδο υψηλών επιτοκίων.

Στην ΗΔΑΤ καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές 32 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 14 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο 4,17% από 4,20% χθες, έναντι 2,44% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,73%.

Στην αγορά συναλλάγματος, ανοδικά κινείται σήμερα το δολάριο έναντι του ευρώ, καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,0717 δολάρια, από το επίπεδο των 1,0893 δολαρίων που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ / δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,0759 δολάρια.

Αν σου άρεσε κάνε