Κέρδη άνω του 1% για τους τρεις δείκτες της Wall Street

Κέρδη άνω του 1% για τους τρεις δείκτες της Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 23:31 Δημιουργία 13/02/23, 23:25
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ισχυρά κέρδη κατέγραψαν και οι τρεις δείκτες στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street.

Αν και οι επενδυτές αναμένουν, την Τρίτη, την έκθεση για τα στοιχεία του πληθωρισμού, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανέκτησε μέρος του χαμένου εδάφους, μετά τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, η οποία ήταν η χειρότερη των τελευταίων δύο μηνών.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 377 μονάδες ή 1,11% και διαμορφώθηκε στις 34.246 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 αυξήθηκε 1,15% στις 4.137 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με κέρδη 1,48% στις 11.891 μονάδες.

Στο επίκεντρο της προσοχής τίθενται οι επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας, η οποία αυτήν τη στιγμή διατηρεί τα επιτόκια στο εύρος 4,5% – 4,75%. Ωστόσο, ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων παρεμβάσεων έως ότου αναχαιτιστεί ο πληθωρισμός.

Στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου την 1η Φεβρουαρίου, ο κ. Πάουελ είχε επισημάνει ότι το τελικό ύψος των επιτοκίων μπορεί να φθάσει σε επίπεδα σημαντικά υψηλότερα απ’ ό,τι περιμένουν οι αγορές, εφόσον ο δείκτης τιμών καταναλωτή δεν ομαλοποιηθεί.

Αυτή η δήλωση, όπως είναι εύλογο, αντέστρεψε ένα μέρος της αισιοδοξίας που επικρατούσε ανάμεσα στους επενδυτές, οι οποίοι μέχρι πρότινος πίστευαν ότι βρισκόμαστε κοντά στο τέλος του τρέχοντος κύκλου σύσφιγξης.

Την Τρίτη, στο μεταξύ, η στατιστική υπηρεσία θα δημοσιεύσει τον ετήσιο πληθωρισμό του Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο ο δείκτης τιμών καταναλωτή είχε επιβραδυνθεί στο 6,5% από 7,1% τον Νοέμβριο.

Αν σου άρεσε κάνε