Στις αγορές ομολόγων και η Alpha Bank για 300 εκατ. ευρώ

Στις αγορές ομολόγων και η Alpha Bank για 300 εκατ. ευρώ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 15:43 Δημιουργία 30/01/23, 15:38
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στις αγορές εξέρχεται η Alpha Bank, η οποία ετοιμάζεται να εκδώσει το πρώτο ομόλογο του 2023, ακολουθώντας το πρόσφατο παράδειγμα της Eurobank.

Στόχος της επερχόμενης δημοπρασίας, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα λάβει χώρα την Τρίτη 31 Ιανουαρίου, είναι η άντληση 300 εκατ. ευρώ

Η τράπεζα έχει ήδη δώσει εντολή στις Citi, Barclays, Bank of America Securities και JP Morgan να «τρέξουν» τη σχετική διαδικασία.

Η έκδοση θα αφορά τίτλο Additional Tier 1. Η διοίκηση της τράπεζας είχε ήδη προαναγγείλει από το 2021 ότι θα προχωρήσει σε έκδοση ομολόγων τέτοιου τύπου, με στόχο αφενός να ενισχυθούν τα κεφάλαια για νέες χρηματοδοτήσεις και εν γένει στήριξη της ανάπτυξης της οικονομίας, αφετέρου τη δημιουργία της βάσης πάνω στην οποία θα στηριχθεί η διανομή μερίσματος. Υπενθυμίζεται ότι η Alpha Bank σχεδιάζει να διανείμει μέρισμα από τα κέρδη του 2023, το οποίο θα αντιστοιχεί στο 20% έως 30%.

Το νέο ομόλογο έρχεται στον απόηχο της πρόσφατης έκδοσης από τη Eurobank, η οποία άντλησε 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 7,125%. Οι συνολικές προσφορές, δε, είχαν ανέλθει σε 1,4 δισ. ευρώ.

Αν σου άρεσε κάνε