1 δισ. δολάρια άντλησε η Ινδία από «παρθενική» έκδοση πράσινων ομολόγων

1 δισ. δολάρια άντλησε η Ινδία από «παρθενική» έκδοση πράσινων ομολόγων

ΑΓΟΡΕΣ UPD 17:48 Δημιουργία 25/01/23, 17:46
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τεράστιο ήταν το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για την «παρθενική» έκδοση πράσινων ομολόγων από την Ινδία, που είναι η δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα στον πλανήτη και η τρίτη σε παραγωγή ρύπων.

Η κυβέρνηση κατάφερε να συγκεντρώσει περίπου 1 δισ. δολάρια (80 δις. ρουπίες) στις πρώτες εκδόσεις πράσινων 5ετών και 10ετών ομολόγων που δοκιμάζει προκειμένου να αντλήσει νέα κεφάλαια για την επίτευξη του στόχου της μετεξέλιξης της σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο θα ανοίξει νέους δρόμους για την ανάπτυξη της, αλλά θα έρθει πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων που έχει θέσει για τη μείωση των ρύπων κατά 45% μέχρι το 2030 και την αύξηση του μεριδίου της παραγωγής καθαρής ενέργειας κατά 50%.

Ανάλογη πράσινη έκδοση έχει προγραμματιστεί και για τις 9 Φεβρουαρίου με τον στόχο για τη χρονιά συνολικά να είναι η συγκέντρωσης τουλάχιστον 160 δισ. ρουπίων.

Ο ιδιωτικός τομέας και γνωστές επιχειρήσεις της χώρας έχουν επίσης επιταχύνει την πράσινη μετάβαση τους με εκδόσεις πράσινων εταιρικών ομολόγων ύψους 25 δισ. δολαρίων.

Αν σου άρεσε κάνε