Μικτή εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με κέρδη αλλά και απώλειες

Μικτή εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με κέρδη αλλά και απώλειες

ΑΓΟΡΕΣ UPD 14:13 Δημιουργία 24/01/23, 14:08
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ήπια μεταβλητότητα παρουσιάζουν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ευρωαγορές, έπειτα από την ανακοίνωση των τελευταίων στοιχείων για τον δείκτη υπεύθυνων προμηθειών PMI της Ευρωζώνης για τον Ιανουάριο.

Πιο συγκεκριμένα ο δείκτης ξεπέρασε για πρώτη φορά το όριο ανάπτυξης των 50 μονάδων και διαμορφώθηκε στις 50,2 μονάδες από 49,3 που ήταν τον Γενάρη.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600, καταγράφει οριακή πτώση της τάξης του 0,07% στις 454,18 μονάδες.

Ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει απώλειες 0,45%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,21%, ο γερμανικός DAX με απώλειες 0,11%, o ιταλικός FTSE MIB με άνοδο 0,23% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με απώλειες 0,01%.

Τον περασμένο μήνα, τα στοιχεία για τον PMI ευρωζώνης που αποτυπώνει την επιχειρηματική δραστηριότητα σε υπηρεσίες και μεταποίηση. Τον περασμένο μήνα ο PΜI έδειξε ότι η επιβράδυνση στον τομέα της επιχειρηματικής δραστηριότητας μειώνεται, οπότε οι επενδυτές ελπίζουν ότι αυτή η θετική τάση θα συνεχιστεί.

Νωρίτερα, οι ασιατικές αγορές σημείωσαν άνοδο, καθώς είναι σε εξέλιξη οι εορτασμοί για το κινεζικό Σεληνιακό Έτος, γεγονός που κράτησε πολλές αγορές κλειστές.

Τα αμερικανικά futures δεν σημειώνουν αξιόλογες μεταβολές, καθώς οι επενδυτές προσδοκούν στη συνέχιση της θετικής εκκίνησης της εβδομάδας ενώ αναμένεται σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων.

Αν σου άρεσε κάνε