Αλλαγές στη σύνθεση του Nasdaq - Ποιες εταιρείες μπαίνουν στον δείκτη και ποιες αποπέμπονται

Αλλαγές στη σύνθεση του Nasdaq - Ποιες εταιρείες μπαίνουν στον δείκτη και ποιες αποπέμπονται

ΑΓΟΡΕΣ UPD 15:40 Δημιουργία 11/12/22, 15:37
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Αλλαγές στη σύνθεση του τεχνολογικού δείκτη Nasdaq 100 δρομολογεί η διοίκηση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης και μάλιστα πριν την έναρξη της νέας χρονιάς.

Στα νέα ονόματα που θα προστεθούν στη λίστα του τεχνολογικού δείκτη ξεχωρίζουν αυτό του μιντιακού ομίλου της Warner Bros Discovery και της ανερχόμενης αυτοκινητοβιομηχανίας στο χώρο της ηλεκτροκίνησης, Rivian Automotive Inc.

Επίσης, θα ενταχθούν οι εταιρείες CoStar Group, GlobalFoundries, Baker Hughes Co και Diamondback Energy.

Στον αντίποδα την πόρτα της εξόδου θα δουν η VeriSign, η Skyworks Solutions, η Splunk, η Baidu, η Match Group, η DocuSign και η NetEase.

Οι αλλαγές θα τεθούν σε εφαρμογή μέσα στο μήνα και συγκεκριμένα από τις 19 Δεκεμβρίου. Κρίθηκαν δε, αναγκαίες μετά τις ανακατατάξεις που έφερε η δύσκολη τελευταία χρονιά, όταν οι μετοχές πολλών εταιρειών υποχώρησαν σημαντικά με αποτέλεσμα και την απομείωση της χρηματιστηριακής αξίας των επιχειρήσεων, που πλέον δεν άρμοζαν στον επίλεκτο δείκτη.

Αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλαφόν για το ύψος της χρηματιστηριακής αξίας των μελών του, οι εταιρείες του τεχνολογικού δείκτη θα πρέπει να έχουν ένα μέσο όρο ημερήσιο συναλλαγών που θα πρέπει να κινείται πάνω από τις 200.000 μετοχές.

Ο Nasdaq 100 απαρτίζεται σήμερα από 102 εταιρείες, τις μεγαλύτερες μη χρηματοοικονομικές της αμερικανικής αγοράς, κυρίως από τον ευρύτερο τεχνολογικό κλάδο.

Η φετινή χρονιά αποδείχτηκε εξαιρετικά δύσκολη για το αμερικανικό χρηματιστήριο συνολικά, κυρίως όμως για τον Nasdaq. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Dow Jones μετρά μια συνολική υποχώρηση κατά 8%, ο S&P 500 έχει χάσει 17%, όμως οι απώλειες για τον Nasdaq αγγίζουν το θεαματικό 29%.

Αν σου άρεσε κάνε