Πιέσεις στη Wall Street από τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού

Πιέσεις στη Wall Street από τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού

ΑΓΟΡΕΣ UPD 18:35 Δημιουργία 09/12/22, 18:30
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, μετά το αρνητικό ξεκίνημα που προκάλεσαν τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, τα οποία δημοσιεύτηκαν νωρίτερα, σβήνοντας τις ελπίδες για άμεση αποκλιμάκωση του πληθωρισμού.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά 0,3% σε μηνιαία βάση, ενώ σε ετήσια βάση ο δείκτης κινήθηκε υψηλότερα στο 7,4%, έναντι προβλέψεων για αύξηση κατά 0,2%. Ο λεγόμενος δομικός δείκτης, που εξαιρεί τα τρόφιμα και την ενέργεια, ενισχύθηκε κατά 0,4%.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός Dow Jones αυτήν την ώρα ενισχύεται οριακά κατά 0,06% στις 33.803 μονάδες, ο S&P 500 προσθέτει 0,24% και διαμορφώνεται στις 3.973 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,46%, στις 11.133 μονάδες.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη και στα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή, που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, αλλά και στη συνεδρίαση της Fed, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης.

«Νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε την ανακοίνωση για τα στοιχεία την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο μπορώ να πω ότι τα στοιχεία που μάθαμε σήμερα είναι απογοητευτικά», ανέφερε στο CNBC η Brenda Vingiello της «Sand Hill Global Advisors». Πρόσθεσε δε ότι τα στοιχεία αυτά ευνοούν τη νέα αύξηση των επιτοκίων από τη Fed.

Στο ταμπλό, πτώση άνω του 9% καταγράφει η μετοχή της Lululemon, μετά τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε ότι αναμένει για το δ’ τρίμηνο. Άνοδο περίπου 3,5% και 3% σημειώνουν οι μετοχές των Netflix και Broadcom, ενώ κατά 16% εκτοξεύεται η μετοχή της DocuSign.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ενισχύεται στο 3,545%, ενώ το 2ετές είναι σχεδόν αμετάβλητο, στο 4,307%. Κέρδη 0,6%, στα 71,9 δολάρια το βαρέλι, καταγράφει το αργό πετρέλαιο, ενώ άνοδο στα 1.808 δολάρια ανά ουγγιά σημειώνει ο χρυσός.

Αν σου άρεσε κάνε