Καθίζηση για τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου

Καθίζηση για τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου

ΑΓΟΡΕΣ UPD 20:43 Δημιουργία 06/12/22, 20:25
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο υποχώρησαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου σήμερα, καθώς οι συνεχιζόμενες ανησυχίες για την παγκόσμια ζήτηση αντισταθμίζουν την όποια ανοδική πίεση από το πλαφόν της Δύσης στην τιμή πώλησης του ρωσικού πετρελαίου.

Η τιμή των συμβολαίων για παράδοση πετρελαίου μπρεντ τον Φεβρουάριο κατέγραφε αργά το απόγευμα πτώση 3,3%, λίγο κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) υποχωρούσε επίσης πάνω από 3% στα 74,4 δολάρια.

Η δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών της Κίνας υποχώρησε σε χαμηλό επίπεδο εξαμήνου και οι ευρωπαϊκές οικονομίες έχουν επιβραδυνθεί λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους και της αύξησης των επιτοκίων.

Τα futures του αργού κατέγραψαν χθες τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση τις δύο τελευταίες εβδομάδες μετά τα στοιχεία για τον τομέα υπηρεσιών στις ΗΠΑ, τα οποία έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία είναι ισχυρή, τροφοδοτώντας προσδοκίες για υψηλότερα επιτόκια σε σχέση με ό,τι αναμενόταν.

Ο δείκτης της ισοτιμίας του αμερικανικού δολαρίου κινήθηκε πτωτικά σήμερα αλλά στηρίχθηκε από τις προσδοκίες για υψηλότερα επιτόκια. Το ισχυρότερο δολάριο κάνει το πετρέλαιο, το οποίο τιμολογείται στο αμερικανικό νόμισμα, πιο ακριβό για αγοραστές που χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα, περιορίζοντας τη ζήτηση.

Οι περισσότερες κινεζικές πόλεις χαλαρώνουν τους περιορισμούς για τον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν προσδοκίες για αύξηση της ζήτησης από τον μεγαλύτερο εισαγωγέα του κόσμου, αν και αυτό δεν ήταν αρκετό για να οδηγήσει σε άνοδο τις τιμές.

Με πληροφορίες από Imerisia.gr

Αν σου άρεσε κάνε