Αγορές: «Βυθίζεται» το δολάριο, άνοδος των μετοχών

Αγορές: «Βυθίζεται» το δολάριο, άνοδος των μετοχών

ΑΓΟΡΕΣ UPD 17:01 Δημιουργία 24/11/22, 16:58
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Κοντά σε χαμηλό τριμήνου κινείται η ισοτιμία του δολαρίου, ενώ ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών σκαρφάλωσε σε υψηλά διμήνου καθώς τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed έδειξαν ότι πιθανόν θα προχωρήσει σε μικρότερη αύξηση των επιτοκίων από τον Δεκέμβριο.

Με την Wall Street να είναι κλειστή σήμερα λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών, η σκυτάλη έχει δοθεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον δείκτη Euro Stoxx 50 να σημειώνει κέρδη 0,3%.

Το sell-off του δολαρίου συνεχίστηκε, με την ισοτιμία του ευρώ να αυξάνεται στα 1,0447 δολάρια, ενώ το δολάριο υποχώρησε 0,6% έναντι του γεν.

Οι αποδόσεις των ομολόγων

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ οι αποδόσεις των γερμανικών και βρετανικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο και τον Σεπτέμβριο, αντίστοιχα.

Μία σημαντική πλειοψηφία αξιωματούχων της Fed συμφώνησαν ότι «πιθανότατα σύντομα θα είναι σκόπιμο» να επιβραδυνθεί το ρυθμός των αυξήσεων των επιτοκίων, σύμφωνα με τα πρακτικά που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, αν και ορισμένοι αξιωματούχοι σημείωσαν ότι τα επιτόκια ίσως θα πρέπει να αυξηθούν κάπως υψηλότερα από ό,τι ανέμεναν προηγουμένως.

Οι προθεσμιακές αγορές δείχνουν ότι οι επενδυτές αναμένουν τα επιτόκια στις ΗΠΑ να κορυφωθούν λίγο πάνω από το 5% τον Μάιο, ενώ δίνουν πιθανότητα 75% η Fed να προχωρά σε αυξήσεις 50 μ.β.

Αν σου άρεσε κάνε