Σε χαμηλό διμήνου οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου

Σε χαμηλό διμήνου οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου

ΑΓΟΡΕΣ UPD 15:32 Δημιουργία 21/11/22, 15:25
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν δύο μηνών μειώθηκαν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, καθώς οι φόβοι για την προσφορά υποχώρησαν και υπερίσχυσαν οι ανησυχίες για τη ζήτηση καυσίμων από την Κίνα και την ανάκαμψη του δολαρίου.

Η τιμή των συμβολαίων για παράδοση πετρελαίου μπρεντ τον Ιανουάριο υποχώρησε στις 12.00 κατά 65 σεντς ή 0,7% στα 86,97 δολάρια το βαρέλι, ενώ στις 14.00 διαμορφωνόταν στα 87,31 δολάρια.

Για το αμερικανικό αργό (WTI), η τιμή των συμβολαίων για παράδοση τον Δεκέμβριο υποχωρούσε 37 σεντς .η 0,5% στα 79,71 δολάρια.

Και οι δύο δείκτες αναφοράς έκλεισαν την Παρασκευή στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 27 Σεπτεμβρίου, συνεχίζοντας την πτώση τους για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, με την τιμή του μπρεντ να μειώνεται κατά 9% και του WTI κατά 10%.

«Εκτός από τις πιο αδύναμες προοπτικές ζήτησης λόγω των περιοριστικών μέτρων της Κίνας για τον κορονοϊό, η ανάκαμψη του αμερικανικού δολαρίου σήμερα αποτελεί επίσης έναν πτωτικό παράγοντα για τις τιμές του αργού», δήλωσε αναλύτρια της CMC Markets.

«Το κλίμα κινδύνου γίνεται εύθραυστο καθώς όλα τα πρόσφατα στοιχεία από τις μεγάλες χώρες οδηγούν σε ένα σενάριο ύφεσης, ιδιαίτερα στη Βρετανία και την Ευρωζώνη», σημείωσε η αναλύτρια, προσθέτοντας ότι οι «σκληροπυρηνικές» δηλώσεις στελεχών της Fed προκάλεσαν ανησυχία και για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

Η κατάσταση στην Κίνα

Τα νέα κρούσματα Covid στην Κίνα παρέμειναν κοντά στα υψηλά επίπεδα του Απριλίου καθώς η χώρα λαμβάνει μέτρα για τον περιορισμό τους σε όλη τη χώρα. Τα σχολεία σε ορισμένες περιοχές του Πεκίνου λειτούργησαν με τηλεκπαίδευση σήμερα καθώς οι Αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια του, ενώ η πόλη Γκουανγκτσού διέταξε πενθήμερο lockdown στην πιο κατοικημένη περιοχή της.

Αν σου άρεσε κάνε