Κάτω από τα 92 δολάρια το βαρέλι η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ

Κάτω από τα 92 δολάρια το βαρέλι η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 15:12 Δημιουργία 10/11/22, 15:09
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Υποχωρούν για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα οι τιμές του πετρελαίου σήμερα καθώς οι νέοι περιορισμοί για τον κορονοϊό στην Κίνα έχουν αυξήσει την ανησυχία σχετικά με τη ζήτηση καυσίμων από τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού στον κόσμο.

Η Κίνα αντιμετωπίζει νέα αύξηση των κρουσμάτων σε πολλές οικονομικά σημαντικές πόλεις, περιλαμβανομένου του Πεκίνου. Στον βιομηχανικό κόμβο του Γκουανγκτσού ζητήθηκε χθες από εκατομμύρια κατοίκους να κάνουν τεστ για Covid.

«Οι ανησυχίες για τη ζήτηση από την Κίνα που σχετίζεται με τον κορονοϊό, το ισχυρό δολάριο και το χαλαρό ισοζύγιο πετρελαίου στο τέταρτο τρίμηνο μπορεί να ωθήσουν τις τιμές περαιτέρω προς τα κάτω», δήλωσε στέλεχος της πετρελαϊκής χρηματιστηριακής εταιρείας PVM.

Η μείωση, ωστόσο, μπορεί να περιορισθεί από το επικείμενο εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο και το επικείμενο πλαφόν από τη G7.

H τιμή του μπρεντ υποχωρούσε 68 σεντς ή 0,7% στα 91,97 δολάρια το βαρέλι στις 13.00.

«Αν και το αφήγημα τις τελευταίες εβδομάδες ήταν εστιασμένο στην προοπτική χαλάρωσης των περιορισμών για τον κορονοϊό στην Κίνα… στην πραγματικότητα τα κρούσματα αυξήθηκαν, νέοι περιορισμοί επιβλήθηκαν ξανά και ο κόσμος υποβάλλεται μαζικά σε τεστ», δήλωσε στέλεχος της χρηματιστηριακής εταιρείας OANDA.

Τα αποθέματα των ΗΠΑ

Η αγορά πιέσθηκε χθες και από τη μεγάλη αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού, κατά 3,9 εκατ. βαρέλια, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2021.

Καθώς δεν είναι ακόμη διαθέσιμα τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, το επίκεντρο της προσοχής στρέφεται σήμερα το απόγευμα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία είναι πιθανό να δείξουν μία επιβράδυνση για τον πυρήνα του τον Οκτώβριο.

Μία επιβράδυνση μπορεί να οδηγήσει τη Fed στη μείωση του μεγέθους των αυξήσεων επιτοκίων που σχεδιάζει, κάτι που θα ήταν θετικό για την ανάπτυξη και τη ζήτηση πετρελαίου.

Αν σου άρεσε κάνε