Συνάλλαγμα: Άνοδος για το ευρώ έναντι του δολαρίου που επελαύνει στις αγορές

Συνάλλαγμα: Άνοδος για το ευρώ έναντι του δολαρίου που επελαύνει στις αγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 19:34 Δημιουργία 21/10/22, 16:17
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, στην αγορά συναλλάγματος καθώς το ευρωπαικό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 0,9804 δολάρια από το επίπεδο των 0,9892 δολαρίων που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ / δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 0.9730 δολάρια.

Την ίδια ώρα το ευρώ βρίσκεται στα 147,5500 γεν, στο 0,8772 με τη στερλίνα και στο 0,9854 με το ελβετικό φράγκο.

Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση 1,32% και διαμορφώνεται στα 1,1087 δολάρια.

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί και η υποχώρηση του ιαπωνικού γεν έναντι του δολαρίου. Οι απώλειες του νομίσματος της χώρας του «ανατέλλοντος ηλίου» νωρίτερα άγγιξαν υψηλό 32 ετών έναντι του αμερικανικού νομίσματος, με την ισοτιμία να πέφτει κάτω από τα 151 γιεν

Συγκεκριμένα στα 151,34 γιεν έναντι του δολαρίου κατέγραψε το χαμηλότερο σημείο του από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, ενώ πρόσκαιρα πλησίασε και τα 150 γιεν, με αποτέλεσμα ιαπωνικά δημοσιεύματα να σχολιάζουν πως είναι πιθανή μια νέα παρέμβαση από τις αρχές για να στηρίξουν το νόμισμα.

Τον περασμένο μήνα οι ιαπωνικές αρχές διέθεσαν ήδη περίπου 20 δισ. δολάρια για να παρέμβουν στις αγορές συναλλάγματος.

Συνολικά από τις αρχές της χρονιάς το ιαπωνικό νόμισμα έχει χάσει σχεδόν 24% της αξίας του έναντι του δολαρίου, μια πορεία που αντανακλά το αυξανόμενο χάσμα ανάμεσα στη νομισματική πολιτική της Τράπεζας της Ιαπωνίας, που διατηρεί ακόμη μια εξαιρετικά χαλαρή πολιτική και τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες της Δύσης και κυρίως την αμερικανική Fed, που έχουν αρχίσει να αυξάνουν δυναμικά τα επιτόκια τους και να παίρνουν πίσω τα μέτρα στήριξης.

Μάλιστα, χθες, Πέμπτη, η Τράπεζα της Ιαπωνίας δήλωσε πως θα δρομολογήσει ένα νέο έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, διαθέτοντας 250 δισ. γιεν (ήτοι 1,7 δισ. δολάρια) προκειμένου να μειώσει τις αποδόσεις στα ιαπωνικά ομόλογα.

Αν σου άρεσε κάνε