Αναδιάρθρωση στη Goldman Sachs στη σκιά της δυσφορίας των μετόχων για τις επιδόσεις της

Αναδιάρθρωση στη Goldman Sachs στη σκιά της δυσφορίας των μετόχων για τις επιδόσεις της

ΑΓΟΡΕΣ UPD 15:52 Δημιουργία 17/10/22, 15:49
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε μεγάλη αναδιάρθρωση της δομής της ετοιμάζεται να προχωρήσει η Goldman Sachs, με αποτέλεσμα να είναι στο εξής χωρισμένη σε τρία βασικά τμήματα, αντί για τέσσερα που είχε μέχρι τώρα.

Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός κολοσσός πρόκειται να προχωρήσει σε συγχώνευση των τμημάτων διαχείρισης κεφαλαίων και περιουσιακών στοιχείων και να μεταφέρει τμήμα των καταναλωτικών δραστηριοτήτων της σε μια νέα μονάδα.

Στο νέο ενοποιημένο τμήμα θα ενταχθεί και η online τραπεζική πλατφόρμα Marcus, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η αμερικανική τράπεζα είχε ξεκινήσει, ήδη από το 2016, να δίνει μεγαλύτερη έμφαση στη λιανική τραπεζική, όμως τα τελευταία χρόνια βρέθηκε αντιμέτωπη με αυξημένες ζημιές και κόστη που προκάλεσαν δυσφορία στους μέτοχους.

Η αναδιάρθρωση έρχεται στην προσπάθεια του διευθύνοντος συμβούλου, Ντέιβιντ Σόλομον να βελτιώσει τις επιδόσεις της Goldman Sachs, η χρηματιστηριακή αξία της οποίας έχει υποχωρήσει σε σχέση με τις ανταγωνίστριες τράπεζες.

Αναλυτές σχολίασαν πως η νέα δομή της Goldman θα είναι ανάλογη με αυτή που έχουν ήδη υιοθετήσει με επιτυχή αποτελέσματα η Morgan Stanley και η JPMorgan Chase.

Αν σου άρεσε κάνε