Στο «κόκκινο» η Ευρώπη μετά την επιστράτευση Πούτιν

Στο «κόκκινο» η Ευρώπη μετά την επιστράτευση Πούτιν

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:34 Δημιουργία 21/09/22, 11:30
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με πτώση άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς η Ρωσία προχώρησε σε μερική επιστράτευση αυξάνοντας τις ανησυχίες των επενδυτών, οι οποίοι ήδη ανησυχούσαν για την πιθανή τρίτη κατά σειρά μεγάλη αύξηση των επιτοκίων που αναμένεται ότι θα ανακοινώσει αργότερα σήμερα η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,3%. Ο ευαίσθητος στα επιτόκια δείκτης του τεχνολογικού τομέα σημείωσε πτώση 1,2%, ενώ οι μετοχές των εταιρειών ενέργειας σημείωσαν αύξηση 1%, καθώς οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν μετά την είδηση για την πρώτη επιστράτευση που κήρυξε η Μόσχα μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε μερική επιστράτευση, προχωρώντας σε σημαντική κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα αναμένεται ότι θα αυξήσει αργότερα σήμερα το βασικό επιτόκιο δανεισμού κατά 75 μονάδες βάσης, συνεχίζοντας την επιθετική πολιτική της εναντίον του επίμονα υψηλού πληθωρισμού. Μερικοί χρηματιστές αναμένουν ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά μία πλήρη ποσοστιαία μονάδα.

Αν σου άρεσε κάνε