Ομόλογα: Νέα άνοδος στις αποδόσεις των τίτλων της Ευρωζώνης

Ομόλογα: Νέα άνοδος στις αποδόσεις των τίτλων της Ευρωζώνης

ΑΓΟΡΕΣ UPD 20:06 Δημιουργία 14/09/22, 19:51
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Νέα άνοδο παρουσίασαν οι αποδόσεις των ομολόγων στην ευρωζώνη, αφ' ης στιγμής οι αγορές περιμένουν με μεγάλη βεβαιότητα πλέον μία ταχύτατη αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Φρανσουά Βιλερουά ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να φθάσει το ουδέτερο επίπεδο επιτοκίων - το οποίο το τοποθέτησε πέριξ του 2% - έως το τέλος του έτους. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα περιορισμού της νομισματικής πολιτικής, αφότου φθάσει σε επίπεδο ουδέτερου επιτοκίου, μόνο αν τούτο κριθεί αναγκαίο.

Υπενθυμίζεται ότι το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ σήμερα μετά από δύο αυξήσεις βρίσκεται πλέον στο 1,25%.

Στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 93 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 55 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,32% απο 4,20% χθες έναντι 1,72% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,60% από 2,49%.

Στην αγορά συναλλάγματος ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ με το ευρωπαικό νόμισμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 0,9982 δολάρια από τα 0,9978 δολάρια που άνοιξε η αγορά. Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ / δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 0,9990 δολάρια.

Αν σου άρεσε κάνε