Goldman Sachs προς επενδυτές: «Προτιμήστε τη Wall Street, είναι ασφαλέστερη από την Ευρώπη»

Goldman Sachs προς επενδυτές: «Προτιμήστε τη Wall Street, είναι ασφαλέστερη από την Ευρώπη»

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:42 Δημιουργία 12/09/22, 16:38
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η Wall Street προσφέρει καλύτερες προοπτικές αποδόσεων απ' ότι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών της της Goldman Sachs.

Μπορεί η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας να είναι «αβέβαιη», αλλά η οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη είναι πολύ κακή, αναφέρουν σε σημείωμά τους.

«Παρά τις ανησυχίες που έχουν οι επενδυτές για την αμερικανική αγορά μετοχών, πιστεύουμε ότι προσφέρει καλύτερη προοπτική αποδόσεων, τόσο σε απόλυτο επίπεδο όσο και προσαρμοσμένων στον κίνδυνο από τις ευρωπαϊκές αγορές που μαστίζονται από την ύφεση», υπογράμμισαν.

Η προτίμηση της Goldman για τις αμερικανικές εταιρείες καταγράφεται σε μία δύσκολη χρονιά για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις εν μέσω κρίσης του φυσικού αερίου, εκτίναξης του πληθωρισμού και σύσφιξης της πολιτικής της ΕΚΤ.

«Οι επενδυτές που ανησυχούν για την ύφεση θα έπρεπε να έχουν μερίσματα – είτε μέσω futures είτε μέσω μεμονωμένων μετοχών».

Η Goldman προβλέπει ότι ο δείκτης S&P 500 θα κλείσει φέτος στις 4.300 μονάδες, κατά 5,7% περισσότερο από το κλείσιμο της Παρασκευής, εφόσον η αύξηση των επιτοκίων της Fed οδηγεί σε συνεχή επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας.

Αν σου άρεσε κάνε