Σε άνοδο και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αλλά με περιορισμένα κέρδη

Σε άνοδο και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αλλά με περιορισμένα κέρδη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 12:20 Δημιουργία 30/08/22, 12:15
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα μετά από τα sell-off των δύο τελευταίων συνεδριάσεων, με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στην αιχμή, ωστόσο οι φόβοι για την εξελισσόμενη ενεργειακή κρίση, οι αυξήσεις των επιτοκίων και η διαφαινόμενη ύφεση περιορίζουν τα κέρδη.

Ο δείκτης Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,7% μετά τις απώλειες 2,5% που είχε στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, λόγω των αυστηρών μηνυμάτων που έστειλαν στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, τα οποία εκτόξευσαν τις προσδοκίες για αυξήσεις των επιτοκίων.

Ο ισπανικός δείκτης IBEX αυξήθηκε κατά 0,7%. Η στατιστική υπηρεσία της Ισπανίας ανακοίνωσε προκαταρκτικά στοιχεία για τη μείωση του ετήσιου πληθωρισμού τον Αύγουστο στο 10,4% από 10,8% τον Ιούλιο.

Οι μεταλλευτικές εταιρείες υποχώρησαν 1,2% λόγω των χαμηλότερων τιμών των μετάλλων καθώς η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Κίνα και οι διαφαινόμενες αυξήσεις επιτοκίων ανανέωσαν τις ανησυχίες για τη ζήτηση βασικών εμπορευμάτων.

Η μετοχή της Adevinta εκτινάχθηκε 15% μετά την ανακοίνωσε αύξηση των τριμηνιαίων εσόδων από τις βασικές αγορές της κατά 10% σε ετήσια βάση.

Η προσοχή των επενδυτών είναι εστιασμένη στα στοιχεία για τον δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη και τον πληθωρισμό στη Γερμανία, τα οποία θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα.

Αν σου άρεσε κάνε