Πτωτική τάση στο ξεκίνημα των συναλλαγών στην Ευρώπη

Πτωτική τάση στο ξεκίνημα των συναλλαγών στην Ευρώπη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:34 Δημιουργία 19/01/22, 11:12
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Πτώση κατέγραψαν και πάλι οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών ενώ οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων ανήλθαν σε νέα υψηλά επίπεδα και οι μετοχές των εταιριών ειδών πολυτελείας ξεχώρισαν μετά τις ενθαρρυντικές ανακοινώσεις από τη Richemont και τη Burberry για τις οικονομικές τους επιδόσεις.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,1% στις 10:12 ώρα Ελλάδας, αφού υποχώρησε σε χαμηλό εβδομάδας στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Οι αποδόσεις των 10ετών και των 5ετών αμερικανικών ομολόγων κινούνταν κοντά σε υψηλό δύο ετών, ενώ οι μετοχές τεχνολογίας στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές κατέγραφαν απώλειες καθώς οι επενδυτές φοβούνται για τον πληθωρισμό και ετοιμάζονται για πιο σφιχτή νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ. Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου αυξήθηκε πάνω από το 0% για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2019.

Οι μετοχές των εταιριών λιανικής πώλησης σημείωσαν άλμα 1,7% ύστερα από μια σειρά ισχυρών οικονομικών αποτελεσμάτων. Η μετοχή της βρετανικής εταιρίας ειδών πολυτελείας Burberry σημείωσε άνοδο 3,8% ενώ της Richemont, ιδιοκτήτριας της Cartier, ενισχύθηκε κατά 6,9%.

Αν σου άρεσε κάνε