ΟΔΔΗΧ: Νέα έξοδος στις αγορές με 10ετές ομόλογο

ΟΔΔΗΧ: Νέα έξοδος στις αγορές με 10ετές ομόλογο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 17:42 Δημιουργία 18/01/22, 17:37
Αρθρογράφος: Αλέξης Αλεξίου
ΑΛΕΞΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

Στην έκδοση 10ετούς ομολόγου (λήξης τον Ιούνιο του 2032) θα προχωρήσει, κατά πάσα πιθανότητα αύριο, ο ΟΔΔΗΧ, επιβεβαιώνοντας πλήρως το πρόσφατο ρεπορτάζ του xrimaonline.gr.

Ειδικότερα, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους έδωσε εντολή στις Barclays, Commerzbank, Eurobank, Morgan Stanley, Nomura και Société Générale να δράσουν ως Joint Lead Managers στην έκδοση, η οποία θα γίνει ανάλογα με τις συνθήκες στις αγορές.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΟΔΔΗΧ, στόχος είναι να αντληθούν εφέτος 12 δισ. ευρώ, εστιάζοντας στη συνεχή παρουσία στις διεθνείς αγορές και στη μείωση της σχέσης χρέους/ΑΕΠ. Παράλληλα, θα αντληθούν 4,2 δισ. ευρώ από RFF και CEB, 1,3 δισ. ευρώ από τις επιστροφές κερδών από τα ελληνικά ομόλογα και 0,7 δισ. ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις.

Σημειώνεται ότι, οι δανειακές ανάγκες ανέρχονται σε 24,8 δισ. ευρώ και αφορούν σε αποπληρωμές ομολόγων (8 δισ. ευρώ), τόκους (4,7 δισ. ευρώ), χρηματοδότηση ελλείμματος (2,7 δισ. ευρώ), πρόωρες αποπληρωμές (έντοκα γραμμάτια, δάνειο ΔΝΤ και διμερή δάνεια, συνολικού ύψους 5,2 δισ. ευρώ) και άλλες υποχρεώσεις (4,3 δισ. ευρώ).

Αν σου άρεσε κάνε