«Πράσινο» στην Ασία, κέρδη άνω του 1% στην Ιαπωνία

«Πράσινο» στην Ασία, κέρδη άνω του 1% στην Ιαπωνία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:06 Δημιουργία 28/12/21, 09:01
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τη σκυτάλη από τη Wall Street πήρε η Ασία, με τις αγορές να κινούνται στο «πράσινο», με φόντο το νέο ρεκόρ που κατέγραψε ο S&P 500.

Ειδικότερα, ο ιαπωνικός Nikkei 225 ηγείται των κερδών με άνοδο 1,37% ενώ στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng προσθέτει 0,35%.

Οι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ κινεζικές τεχνολογικές μετοχές υποχώρησαν σε μεγάλο βαθμό, με τη μετοχή της Tencent να υποχωρεί κατά 2,87%, ενώ η μετοχή της Meituan χάνει 2,21%. Η μετοχή της Alibaba, αντιθέτως, ενισχύεται σε ποσοστό 0,44%.

Την ίδια ώρα, στην ηπειρωτική Κίνα, οι Shanghai composite και Shenzhen component κερδίζουν 0,35% και 0,62% αντίστοιχα. Στην Νότια Κορέα, ο Kospi κινείται ανοδικά κατά 0,69%.

Σημειώνεται ότι οι αγορές στην Αυστραλία είναι κλειστές λόγω αργίας.

Στα μάκρο της ημέρας, η εργοστασιακή παραγωγή της Ιαπωνίας αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό στην ιστορία της, καθώς η χαλάρωση των προβλημάτων στον εφοδιασμό, βοήθησε την παραγωγή αυτοκινήτου να ξεφύγει από την πρόσφατη πτώση, αυξάνοντας τις προοπτικές για ισχυρή ανάκαμψη στο δ΄ τρίμηνο.

Αλλά ενώ οι βελτιωμένες μεταποιητικές συνθήκες παρέχουν κάποια ανακούφιση για τους φορείς χάραξης πολιτικής, οι επίμονες παγκόσμιες ελλείψεις στον εφοδιασμό και οι νέοι κίνδυνοι από την Όμικρον, αναμένεται να επισκιάσουν τις προοπτικές για την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως.

Η εργοστασιακή παραγωγή αυξήθηκε 7,2% τον Νοέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας την μεγαλύτερη άνοδο από το 2013, όταν έγιναν διαθέσιμα τα πρώτα συγκρίσιμα στοιχεία, χάρη στην αύξηση της παραγωγής μηχανοκίνητων οχημάτων και πλαστικών προϊόντων.

Αυτό σημαίνει ότι η παραγωγή αυξήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα μετά το 1,8% του Οκτωβρίου, και κατέγραψε ταχύτερη αύξηση από το 4,8% που αναμενόταν.

Αν σου άρεσε κάνε