Ανοδικά η Ασία με «φόντο» το tapering

Ανοδικά η Ασία με «φόντο» το tapering

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:47 Δημιουργία 04/11/21, 09:38
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές αγορές στη συνεδρίαση της Πέμπτης, στον απόηχο των ανακοινώσεων της Fed για την έναρξη του tapering εντός του μήνα.

Ειδικότερα, η Fed ανακοίνωσε χθες ότι θα ξεκινήσει να μειώνει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων και άλλων τίτλων από τα τρέχοντα επίπεδα των 120 δισ. δολ. τις επόμενες εβδομάδες, με ρυθμό τα 15 δισ. δολ. το μήνα.

Εάν η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ακολουθήσει αυτό τον ρυθμό, το πρόγραμμα των αγορών θα φτάσει στο τέλος του τον επόμενο Ιούνιο, ανοίγοντας τον δρόμο για την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων στο τέλος του 2022 ή αρχές του 2023, όπως εκτιμούν οι αναλυτές.

Οι ανακοινώσεις της Fed επιβεβαίωσαν σε γενικές γραμμές τις εκτιμήσεις των αγορών που περιμένουν από την κεντρική τράπεζα να αρχίσει να προσαρμόζει την πολιτική της προκειμένου να αντιμετωπίσει την ραγδαία άνοδο του πληθωρισμού τους τελευταίους μήνες.

Στο ταμπλό, τώρα, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 κερδίζει 0,9% στις 29.794,34 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κινείται με μικρά κέρδη 0,3%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει άνοδο 0,8%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει μικρά κέρδη 0,25%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κερδίζει 0,5%. Οι δείκτες σε Ταϊβάν και Ινδονησία επίσης κερδίζουν έδαφος, ενώ οι αγορές σε Σιγκαπούρη και Μαλαισία παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.

Αν σου άρεσε κάνε