Με το δεξί στο Νοέμβριο οι ευρωαγορές

Με το δεξί στο Νοέμβριο οι ευρωαγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:36 Δημιουργία 01/11/21, 11:35
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Θετικό κλίμα επικρατεί στην έναρξη της εβδομάδας και του μήνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις από τις συναντήσεις υψηλού επιπέδου.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει κέρδη κέρδη 0,65%. Παράλληλα, ο έτερος πανευρωπαϊκός Stoxx 50 προσθέτει 0,77%.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,76%, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται σε ποσοστό 0,47% και ο γαλλικός CAC-40 κινείται ανοδικά κατά 0,91%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX-35 κερδίζει 0,88% και ο ιταλικός FTSE MIB προσθέτει 1,18%.

Το θετικό κλίμα στην Ευρώπη έρχεται μετά την μεικτή εικόνα στην Ασία, με τους επενδυτές να αξιολογούν οικονομικά στοιχεία από την Κίνα. Ειδικότερα, ο μεταποιητικός τομέας στην Κίνα ανέκαμψε τον Οκτώβριο, και διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο, χάρη στη βελτίωση της εγχώριας ζήτησης. Ο δείκτης της Caixin σημείωσε άνοδο στις 50,6 μονάδες από τις 50 μονάδες τον Σεπτέμβριο, υποδηλώνοντας ότι η δραστηριότητα στη μεταποίηση ανέκαμψε τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία των Caixin Media και IHS Markit. Τα αποτελέσματα δείχνουν μια διαφορετική κατεύθυνση από τον επίσημο δείκτη, που διαμορφώθηκε στις 49,2 μονάδες τον Οκτώβριο και άγγιξε νέο χαμηλό μετά το ξέσπασμα της πανδημίας τον Φεβρουάριο του 2020.

Στα επιχειρηματικά νέα, η Ryanair ανακοίνωσε κέρδη για πρώτη φορά μετά από το ξέσπασμα της πανδημίας, αλλά προειδοποίησε ότι θα καταγράψει ζημιές σε ετήσια βάση, μέχρι και 200 εκατ. ευρώ, καθώς θα αναγκαστεί να βάλει σε έκπτωση εισιτήρια για να γεμίσει τα αεροπλάνα της τον χειμώνα. Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία, ανακοίνωσε ζημιές μετά από φόρους 48 εκατ. Ευρώ στο εξάμηνο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Αν σου άρεσε κάνε