Κέρδη πάνω από 2% στο Τόκιο

Κέρδη πάνω από 2% στο Τόκιο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:22 Δημιουργία 01/11/21, 10:17
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με κέρδη πάνω από 2% «καλημέρισε» τον Νοέμβριο η αγορά του Τόκιο, ενώ σε γενικές γραμμές στα ασιατικά χρηματιστήρια καταγράφονται μεικτά πρόσημα, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα στοιχεία για τον μεταποιητικό τομέα στην Κίνα τον Οκτώβριο.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Nikkei 225 κατέγραψε κέρδη 2,61% με τη μετοχή της Fast Retailing να σημειώνει άλμα 4,22%.

Την ίδια ώρα, στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng υποχωρεί 1,06%. Στην Κίνα, ο Shanghai χάνει 0,08% ενώ ο Shenzhen component προσθέτει 0,13%.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,28% ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κέρδισε 0,64%.

Στα μάκρο της ημέρας, ανέκαμψε ο μεταποιητικός τομέας στην Κίνα τον Οκτώβριο, και διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο, χάρη στη βελτίωση της εγχώριας ζήτησης.

Ωστόσο, μια έξαρση του κορονοϊού σε διάφορες περιοχές στα τέλη Οκτωβρίου, έχει οδηγήσει σε ανησυχίες για το πόσο πολύ θα μπορούσε να διαρκέσει η βελτίωση.

Ο δείκτης της Caixin σημείωσε άνοδο στις 50,6 μονάδες από τις 50 μονάδες τον Σεπτέμβριο, υποδηλώνοντας ότι η δραστηριότητα στη μεταποίηση ανέκαμψε τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία των Caixin Media και IHS Markit.

Τα αποτελέσματα δείχνουν μια διαφορετική κατεύθυνση από τον επίσημο δείκτη, που διαμορφώθηκε στις 49,2 μονάδες τον Οκτώβριο και άγγιξε νέο χαμηλό μετά το ξέσπασμα της πανδημίας τον Φεβρουάριο του 2020.

Ο επίσημος δείκτης έχει πολύ μεγαλύτερο δείγμα από την έρευνα της Caixin.

Ο υποδείκτης της απασχόλησης μειώθηκε ελαφρώς, αν και παρέμεινε σε υφεσιακό επίπεδο, καθώς η μείωση στην προσφορά ενέργειας οδήγησε σε χαμηλότερη εργοστασιακή παραγωγή.

Αν σου άρεσε κάνε