«Πόρτα» από Gazprom, άλμα για φυσικό αέριο

«Πόρτα» από Gazprom, άλμα για φυσικό αέριο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:02 Δημιουργία 18/10/21, 15:41
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Άλμα 18% καταγράφουν οι τιμές φυσικού αερίου στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ευρώπη, τη στιγμή που η Gazprom, όπως μεταδίδουν οι Financial Times, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για επιπλέον τροφοδοσία τον επόμενο μήνα, παρά τις υποδείξεις του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μία πολυαναμενόμενη δημοπρασία χωρητικότητας αγωγών που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, την οποία οι traders είχαν υπό στενή παρακολούθηση για ενδείξεις αύξησης των προμηθειών, δεν έδειξε καμία αύξηση από τη Ρωσία, ούτε μέσω του ουκρανικού αγωγού ούτε μέσω των γραμμών που περνούν από την Πολωνία στη βορειοδυτική Ευρώπη.

«[Τα αποτελέσματα της δημοπρασίας] ήταν πανομοιότυπα με τον προηγούμενο μήνα, οπότε να αναμένετε σταθερές ροές για τον Νοέμβριο», δήλωσε ο Tom Marzec-Manser, της συμβουλευτικής εταιρείας ICIS.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης αναφοράς για το φυσικό αέριο παράδοσης Νοεμβρίου ενισχύεται 17,7%, στα 104 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ το αντίστοιχο συμβόλαιο Ηνωμένου Βασιλείου κινείται 15% ανοδικά, στις £2,71.

O Πούτιν και αξιωματούχοι του Κρεμλίνου άφησαν να εννοηθεί τις τελευταίες εβδομάδες ότι θα μπορούσε να παραδοθεί περισσότερο φυσικό αέριο στην Ευρώπη, εν μέσω αύξησης-ρεκόρ των τιμών που απειλεί την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία.

Αν σου άρεσε κάνε