Κέρδη στην Ευρώπη με την προσοχή στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού

Κέρδη στην Ευρώπη με την προσοχή στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:03 Δημιουργία 22/09/21, 10:57
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με το βλέμμα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και στη συνεδρίαση της Fed, οι ευρωαγορές καταγράφουν κέρδη στη συνεδρίαση της Τετάρτης, ενώ οι ανησυχίες για τον κινεζικό κολοσσό Evergrande φαίνεται να υποχωρούν.

Η συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα, με την κεντρική τράπεζα να ανακοινώνει την αξιολόγηση της για την οικονομία και τις προβλέψεις των μελών της για τα επιτόκια.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ θα μιλήσει στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην οποία αναμένεται να δώσει και ένα γενικό περίγραμμα για τις επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας και ειδικότερα για το πότε θα ξεκινήσει να μειώνει τις αγορές ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για την τόνωση της οικονομίας.

Η επενδυτική προσοχή παραμένει στο μεταξύ προσηλωμένη στις αγωνιώδεις προσπάθειες του κινεζικού κολοσσού των ακινήτων Evergrande να αποφύγει την πτώχευση. Οι ανησυχίες για μια πιθανή κατάρρευση της εταιρείας παραμένουν στο προσκήνιο παρά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι μια μονάδα της θα κάνει κανονικά τις πληρωμές στο κουπόνι σε ένα εγχώριο ομόλογο την Πέμπτη. Η εταιρεία θα πρέπει πάντως να καταβάλει τους τόκους και σε ένα ομόλογο σε δολ. ΗΠΑ, επίσης την Πέμπτη.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,8% στις 462,52 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,6% στις 15.439,71 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 1% στις 6.621,21 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο επίσης 1% στις 7.055,04 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 ενισχύονται 0,8%.

Αν σου άρεσε κάνε