Πτωτικές τάσεις στην Ασία στη «σκιά» των μάκρο

Πτωτικές τάσεις στην Ασία στη «σκιά» των μάκρο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:01 Δημιουργία 15/09/21, 09:59
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε πτωτικό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τους επενδυτές να αντιδρούν στα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κίνα.

Ειδικότερα, στο «μέτωπο» των μάκρο, οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν 2,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος τον Αύγουστο, χαμηλότερα από το +8,5% του Ιουλίου. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση των πωλήσεων λιανικής κατά 6,3%.

Η βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο αυξήθηκε 5,3% σε σχέση με την αύξηση 6,4% τον Ιούλιο και χαμηλότερα από το +5,6% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Οι επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία αυξήθηκαν 8,9% στο διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου, σε σχέση με την αύξηση 10,3% που καταγράφηκε στο επτάμηνο. Οι επενδυτές ανέμεναν αύξηση των επενδύσεων σε πάγια περιουσιακά στοιχεία κατά 8,8%.

Επίσης, το ποσοστό της ανεργίας στις πόλεις της Κίνας, παρέμεινε αμετάβλητο στο 5,1% τον Αύγουστο.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, στην Κίνα οι Shanghai composite και Shenzhen component σημειώνουν απώλειες 0,40% και 0,72% αντίστοιχα.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng υποχωρεί 1,72%. Οι μετοχές των καζίνο υποχώρησαν εν μέσω φόβων για αυστηρότερους κανονισμούς καθώς το Μακάο ξεκίνησε μια δημόσια διαβούλευση για τυχερά παιχνίδια. Οι μετοχές των Wynn Macau και της Sands China σημειώνουν πτώση άνω του 24% η κάθε μία, ενώ η μετοχή της Galaxy Entertainment Group υποχωρεί περίπου 17%.

Παράλληλα, στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 έχασε 0,52% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 διολίσθησε 0,27%

Στη Νότια Κορέα ο Kospi, αντίθετα με το υπόλοιπο κλίμα, ενισχύεται σε ποσοστό 0,29%

Αν σου άρεσε κάνε