Τεχνολογικό κραχ στην Ασία

Τεχνολογικό κραχ στην Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:37 Δημιουργία 13/09/21, 09:33
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στο «βαθύ κόκκινο» κινούνται οι ασιατικές αγορές στις πρώτες συναλλαγές της εβδομάδας, με βαριές απώλειες να καταγράφονται στο Χονγκ Κονγκ, εν μέσω ανησυχιών για επιβολή νέων περιοριστικών κανονισμών από τις ρυθμιστικές αρχές του Πεκίνο.

Ειδικότερα, η εισηγμένη Alibaba στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 4,47% μετά από δημοσίευμα των Financial Times ότι το Πεκίνο θέλει να διαλύσει την Alipay της Ant Group και να επιβάλει τη δημιουργία μιας ξεχωριστής εφαρμογής δανείων.

Πτώση και τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, με την Tencent να σημειώνει πτώση 3,67%, ενώ η Meituan διολίσθησε κατά 6,32%. Ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε πτώση 2,83%.

Στα ταμπλό, ο ευρύτερος δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 1,98%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shangai Composite σημείωσε μικρά κέρδη, ενώ ο Shenzen υποχώρησε κατά 0,5%.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 υποχώρησε κατά 0,26%, ενώ ο δείκτης Topix έχασε 0,25%.

Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών Toyota και Honda υποχώρησαν κατά 2,43% και 1,72% αντίστοιχα. Οι δύο εταιρείες άσκησαν κριτική σε ένα φορολογικό σχέδιο της αμερικανικής Βουλής για τα ηλεκτρικά οχήματα που θα ωφελήσει τις τρεις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες του Ντιτρόιτ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi έχασε 0,26%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 πρόσθεσε 0,19%.

Ο ευρύτερος δείκτης του MSCI για τις μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 1%.

Αν σου άρεσε κάνε