«Πράσινο» στα ασιατικά χρηματιστήρια

«Πράσινο» στα ασιατικά χρηματιστήρια

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:18 Δημιουργία 06/09/21, 10:00
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Κέρδη καταγράφονται στα ασιατικά ταμπλό στις πρώτες συναλλαγές της εβδομάδας, με τους επενδυτές ωστόσο να να «ζυγίζουν» τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την απασχόληση στις ΗΠΑ την περασμένη Παρασκευή.

Τα στοιχεία για την απασχόληση έδειξαν ότι επιβραδύνεται ο ρυθμός με τον οποίο η αμερικανική οικονομία δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, εξέλιξη που επανέφερε στο προσκήνιο τους φόβους ότι η ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα "φρενάρει” την επιστροφή στην κανονικότητα, ενώ παράλληλα εγείρει ερωτήματα για το πώς θα κινηθεί η Federal Reserve.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, οι νέες θέσεις εργασίας σημείωσαν τον Αύγουστο τη μικρότερη αύξηση εδώ και επτά μήνες. Οι θέσεις εργασίας στη χώρα (πλην του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα) αυξήθηκαν τον Αύγουστο κατά 235.000, ενώ τα στοιχεία για τον Ιούλιο αναθεωρήθηκαν στα 1,05 εκατ. για τον Ιούλιο. Η ανεργία εν τω μεταξύ υποχώρησε στο 5,2%.

Σε αυτό το κλίμα, ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημειώνει άνοδο 1,75%, διευρύνοντας τα κέρδη του για δεύτερη σερί συνεδρίαση, μετά την ανακοίνωση του Ιάπωνα πρωθυπουργού Γιοσιχίντε Σούγκα ότι δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στην ηγεσία του κόμματος και της κυβέρνησης.

Τα κέρδη των ιαπωνικών μετοχών έρχεται εν μέσω αισιοδοξίας ότι ο διάδοχος του Σούγκα θα αυξήσει τις δημοσιονομικές δαπάνες για την αντιμετώπιηση της πανδημίας. Ο μοναδικός αντίπαλος του Σούγκα για την ηγεσία του κόμματος προς το παρόν είναι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Φούμιο Κισίντα, ο οποίος έχει δεσμευτεί να ξοδέψει περισσότερα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Παράλληλα, ο δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 1,24%.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shangai Composite κέρδισε 1,02% και ο Shenzen σημείωσε άλμα 2,16%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,51%.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi σημείωσε μικρή πτώση, ενώ στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,33%.

Ο ευρύτερος δείκτης MSCI για τις μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,45%.

Στην Ταϊλάνδη, ο δείκτης SET Composite παρέμεινε αμετάβλητος στις συναλλαγές της Δευτέρας, μετά την απόρριψη από το Κοινοβούλιο της πρότασης δυσπιστίας κατά του πρωθυπουργού της χώρας και υπουργών της κυβέρνησης το Σαββατοκύριακο.

Οι αμερικανικές αγορές είναι κλειστές τη Δευτέρα λόγω της αργίας της Ημέρας της Εργασίας.

Αν σου άρεσε κάνε