Μεικτά πρόσημα στην Ασία

Μεικτά πρόσημα στην Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:06 Δημιουργία 01/09/21, 10:04
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε μεικτό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές στις συναλλαγές της Τετάρτης, με το βλέμμα στα μάκρο, καθώς μια ιδιωτική έρευνα έδειξε συρρίκνωση της κινεζικής δραστηριότητας τον Αύγουστο.

Ο δείκτης PMI μεταποίησης για τον Αύγουστο έφτασε στις 49,2 μονάδες την Τετάρτη κάτω από τις 50 μονάδες. Η δημοσίευση της ιδιωτικής έρευνας σήμερα Τετάρτη έγινε αφού ο επίσημος μεταποιητικός PMI που δημοσιοποιήθηκε χτες έδειξε επιβράδυνση της κινεζικής εργοστασιακής δραστηριότητας τον Αύγουστο φτάνοντας στις 50,1 μονάδες έναντι των 50,4 μονάδων του Ιουλίου.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 κινήθηκε ανοδικά κατά 1,25% στις 28.442 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύεται κατά 0,53%

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite καταγράφει άνοδο κατά 0,47% ενώ ο δείκτης Shenzhen υποχωρεί κατά 0,35%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας κινείται ανοδικά κατά 0,20%.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,21%. Το ΑΕΠ της Αυστραλίας αυξήθηκε κατά 0,7% το τρίμηνο του Ιουνίου σύμφωνα με τα στοιχεία, πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση 0,5%, σύμφωνα με το Reuters.

Υπενθυμίζεται πως χτες με μικρές απώλειες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street σε κλίμα νευρικότητας ενόψει των κρίσιμων στοιχείων που θα ανακοινωθούν στο τέλος της εβδομάδας για την απασχόληση και ενώ τα διαδοχικά ρεκόρ των προηγούμενων ημερών οδήγησαν πολλούς επενδυτές να προχωρήσουν σε κινήσεις κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων κερδών.

Αν σου άρεσε κάνε