Δίχως προσανατολισμό η Ασία

Δίχως προσανατολισμό η Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:46 Δημιουργία 27/08/21, 09:41
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε μεικτό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους προβολείς να στρέφονται στην ομιλία του προέδρου της Fed στο συμπόσιο του Jackson Hole.

Οι μεικτές τάσεις στα ασιατικά ταμπλό ακολουθούν τις χθεσινές απώλειες στη Wall Street, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Πιο αναλυτικά, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 υποχωρεί σε ποσοστό 0,4% στις 27.641,14 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύεται σε ποσοστό 0,5%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi κερδίζει 0,1%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 χάνει 0,1%. Οι δείκτες σε Μαλαισία και Ταϊβάν κερδίζουν έδαφος, ενώ σε Σιγκαπούρη και Ινδονησία υποχωρούν.

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ είναι προγραμματισμένο να μιλήσει σήμερα στο ετήσιο συμπόσιο της κεντρικής τράπεζας στο Jackson Hole. Η ομιλία του αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των επενδυτών καθώς ο διοικητής της Fed δεν αποκλείεται να δώσει νέα στοιχεία για το πότε η κεντρική τράπεζα σχεδιάζει να αρχίσει να μειώνει τις αγορές ομολόγων που πραγματοποιεί σήμερα με ρυθμό τα 120 δισ. δολ. το μήνα για την τόνωση της οικονομίας εν μέσω της κρίσης της πανδημίας.

Τις τελευταίες εβδομάδες αρκετά στελέχη της Fed έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο η μείωση των αγορών να ξεκινήσει πριν το τέλος του έτους, καθώς η οικονομία έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες έδειξαν ότι το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 6,6% το τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου έναντι της αρχικής εκτίμησης για ανάπτυξη 6,5%.

Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 6,3% το πρώτο τρίμηνο του έτους και πλέον έχει ανακτήσει τις βαριές απώλειες που γνώρισε στη διάρκεια της ύφεσης που προκάλεσε η πανδημία.

Αν σου άρεσε κάνε