Ευρωαγορές: «Κόκκινο» λίγο πριν το συμπόσιο του Jackson Hole

Ευρωαγορές: «Κόκκινο» λίγο πριν το συμπόσιο του Jackson Hole

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:49 Δημιουργία 26/08/21, 11:46
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στο «κόκκινο» κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με το βλέμμα στο συμπόσιο Jackson Hole και κυρίως στην ομιλία του προέδρου της Fed, με τις αγορές να περιμένουν το «σήμα» για την πορεία της νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας.

Το συμπόσιο ξεκινά σήμερα, με την κρίσιμη ομιλία του προέδρου της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ να είναι προγραμματισμένη για αύριο. Οι αναλυτές δεν αποκλείουν ο διοικητής Τζερόμ Πάουελ να ανακοινώσει αύριο το χρονοδιάγραμμα για τον σταδιακό περιορισμό των αγορών στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της τράπεζας, πραγματοποιώντας το πρώτο βήμα για την απομάκρυνση της τράπεζας από τις ιδιαίτερα διευκολυντικές πολιτικές που υιοθέτησε για να αντιμετωπίσει την κρίση του κορονοϊού.

Η ταχύτατη ενίσχυση του πληθωρισμού τους τελευταίους μήνες έχει υποχρεώσει εξάλλου πολλές κεντρικές τράπεζες να επανεξετάσουν την πολιτική τους, με την κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας να προχωρά σήμερα στην πρώτη αύξηση των επιτοκίων της τα τελευταία τρία χρόνια.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 χάνει 0,6% στις 468,92 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX υποχωρεί σε ποσοστό 0,8% στις 15.724,77 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 χάνει 0,7% στις 6.628,58 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,6% στις 7.106,95 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB και ο IBEX-35 υποχωρούν 0,7%.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, ο τίτλος της Deutsche Bank χάνει 1,6% μετά από δημοσίευμα ότι οι αμερικανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα στην DWS Group, τη θυγατρική της γερμανικής τράπεζας στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.

Αν σου άρεσε κάνε