«Πράσινα» τα ασιατικά ταμπλό με φόντο τα κινεζικά μάκρο

«Πράσινα» τα ασιατικά ταμπλό με φόντο τα κινεζικά μάκρο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:42 Δημιουργία 04/08/21, 10:41
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στο «πράσινο» κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές την Τετάρτη, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα σημερινά μάκρο στην Κίνα.

Ειδικότερα, στο ταμπλό, ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,14%. Στην ηπειρωτική Κίνα, οι Shanghai composite και Shenzhen component κέρδισαν 0,83% και 1,03%, αντίστοιχα.

Σημειώνεται πως υψηλότερο ρυθμό κατέγραψε η ανάπτυξη στον τομέα των υπηρεσιών στην Κίνα τον Ιούλιο, αν και η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα σε όλη τη χώρα, απειλεί να μπλοκάρει την ανάκαμψη στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως.

Ο ΡΜΙ υπηρεσιών της Caixin/Markit σημείωσε άνοδο στις 54,9 μονάδες τον Ιούλιο, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο και υψηλότερα από τις 50,3 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Η βελτίωση των στοιχείων, που εστιάζει περισσότερο σε μικρότερες επιχειρήσεις στις παράκτιες περιοχές, έρχεται σε αντίθεση με τα ευρήματα της επίσης έρευνας το Σάββατο, τα οποία εμφάνισαν ότι η ανάπτυξη στον τομέα των υπηρεσιών υποχώρησε ελαφρώς τον Ιούλιο.

Ο τομέας των υπηρεσιών στην Κίνα ανακάμπτει βραδύτερα από την πανδημία σε σχέση με την μεταποίηση, αλλά έχει βοηθηθεί από μια σταδιακή βελτίωση της κατανάλωσης τους τελευταίους μήνες.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, στη Νότια Κορέα ο Kospi προσθέτει 1,31% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κέρδισε 0,38%. Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225, κόντρα στο υπόλοιπο κλίμα σημείωσε απώλειες 0,22%.

Αν σου άρεσε κάνε