«Πράσινο» στην Ασία μετά το νέο ρεκόρ στη Wall Street

«Πράσινο» στην Ασία μετά το νέο ρεκόρ στη Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:57 Δημιουργία 13/07/21, 09:52
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Θετικό κλίμα επικρατεί στα ασιατικά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Τρίτης, με φόντο το χθεσινό ρεκόρ στη Wall Street, καθώς και τα στοιχεία για τις εξαγωγές στην Κίνα.

Πιο αναλυτικά, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,46% και ο Kospi της Νότιας Κορέας επίσης κερδίζει 0,77%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο σύνθετος δείκτης Shangai Composite κερδίζει 0,45%, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κινείται ανοδικά κατά 1,86%. Ο Shenzen υποχωρεί κατά 0,03%.

Ταχύτερες του αναμενόμενου ήταν οι εξαγωγές στην Κίνα τον Ιούνιο, καθώς η σταθερή παγκόσμια ζήτηση μετά από την άρση του lockdown και τους εμβολιασμούς. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν 32,2% τον Ιούνιο έναντι του προηγουμένου έτους, σε σχέση με την ανάπτυξη 27,9% τον Μάιο.

Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 23,1%. Τα στοιχεία επίσης εμφάνισαν ότι οι εισαγωγές αυξήθηκαν 36,7% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, έναντι εκτιμήσεων για 30%, αλλά επιβραδύνθηκαν από την άνοδο 51,1% τον Μάιο, που αποτέλεσε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης σε μια δεκαετία.

Υπενθυμίζεται πως χτες η Wall Street, σημείωσε νέο τριπλό ρεκόρ με τον Dow Jones να κλείνει κυριολεκτικά μια ανάσα από τις 35.000 μονάδες, καθώς η αγορά έχει μπροστά της ένα πενθήμερο γεμάτο με σημαντικές ανακοινώσεις που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως καταλύτες για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς.

Αν σου άρεσε κάνε