Σήμα Λαγκάρντ για νέα μέτρα στήριξης της Ευρωζώνης

Σήμα Λαγκάρντ για νέα μέτρα στήριξης της Ευρωζώνης

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:48 Δημιουργία 12/07/21, 10:46
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σήμα για τη λήψη νέων μέτρων στήριξης της Ευρωζώνης όσον αφορά την επόμενη χρονιά, αφότου ολοκληρωθεί το πρόγραμμα PEPP, έστειλε η επικεφαλής της ΕΚΤ.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Κριστίν Λαγκάρντ σύστησε στους επενδυτές να προετοιμαστούν για νέες κατευθυντήριες γραμμές σε 10 ημέρες.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, λίγες μέρες αφότου η ΕΚΤ αύξησε τον στόχο πληθωρισμού στο 2% και αναγνώρισε ότι μπορεί να ξεπεράσει τον στόχο, η Λαγκάρντ είπε ότι η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 22ης Ιουλίου θα έχει τώρα «μερικές ενδιαφέρουσες παραλλαγές και αλλαγές».

«Θα είναι μια σημαντική συνεδρίαση», είπε την Κυριακή στη Βενετία, μετά από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών της Ομάδας των 20.«Δεδομένης της επιμονής που πρέπει να επιδείξουμε για να ανταποκριθούμε στη δέσμευσή μας, σίγουρα θα επανεξεταστεί η καθοδήγηση».

Η Λαγκάρντ δήλωσε ότι αναμένει πως το τρέχον πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ύψους 1,85 τρισ. ευρώ (2,2 τρισ. δολάρια) θα τρέξει «τουλάχιστον» έως τον Μάρτιο του 2022. Αυτό θα μπορούσε στη συνέχεια να ακολουθηθεί από μια «μετάβαση σε μια νέα μορφή», όπως είπε, χωρίς ωστόσο να το αναλύσει.

Ωστόσο, η Πρόεδρος της ΕΚΤ δεν θεωρεί ότι πρέπει να συζητηθεί πότε θα μπορούσε να μειωθεί η τόνωση, λέγοντας ότι είναι μόνο «επιφυλακτικά αισιόδοξη» για την ανάκαμψη, καθώς η παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού αποτελεί απειλή για τις προσπάθειες επιστροφής στην κανονική ζωή. Ενώ ο πληθωρισμός θα καταγράφψει αύξηση φέτος, η κεντρική τράπεζα αναμένει ότι θα είναι προσωρινή.

«Πρέπει να είμαστε πολύ ευέλικτοι και να μην αρχίσουμε να δημιουργούμε την προσδοκία ότι η έξοδος θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες, μήνες», δήλωσε η Λαγκάρντ.

Αν σου άρεσε κάνε