«Ράλι» ανόδου στη Wall Street

«Ράλι» ανόδου στη Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 18:02 Δημιουργία 07/07/21, 17:52
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Wall Street καθώς η νέα υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων δίνει ώθηση στις μετοχές ανάπτυξης της τεχνολογίας που το τελευταίο διάστημα είχαν κατεβάσει ρυθμούς.

Πιο αναλυτικά στο ταμπλό, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο κατά 0,19% και κινείται στις 34.643 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,21% έχοντας διευρύνει το ιστορικό υψηλό του στις 4.357 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq που κερδίζει 0,32% με το δικό του νέου ρεκόρ στις 14.755 μονάδες.

Οι αποδόσεις των μακροπρόθεσμων τίτλων του αμερικανικού δημοσίου συνέχισαν να υποχωρούν σήμερα, με το 10ετές ΗΠΑ να έχει υποχωρήσει στο 1,3% - το χαμηλότερο επίπεδο όπου έχει βρεθεί από τον Φεβρουάριο - καθιστώντας ξανά ελκυστικές τις αποδόσεις των μετοχών εταιρειών με ισχυρές αναπτυξιακές προοπτικές, όπως εκείνες των Big Tech.

Συγκεκριμένα, οι Apple ενισχύεται κατά 1,5% όπως και η Amazon που κινείται στο +1,3% μετά το σχεδόν +5% που σημείωσε χτες, ενώ Alphabet και Facebook βρίσκονται επίσης στο πράσινο, αν και με μικρότερα κέρδη της τάξεως του 0,3% περίπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε