«Κόκκινο» στην Ασία με το βλέμμα στα αμερικανικά μάκρο

«Κόκκινο» στην Ασία με το βλέμμα στα αμερικανικά μάκρο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:32 Δημιουργία 01/07/21, 10:30
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στο «κόκκινο» κινούνται οι ασιατικές αγορές στις συναλλαγές της Πέμπτης, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει της ανακοίνωσης των μάκρο για τις νέες θέσεις εργασίας και την ανεργία στις ΗΠΑ.

Τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν «βαρόμετρο» για την πορεία της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει πτώση 0,3% στις 28.707,04 μονάδες.

Ο κινεζικός Shanghai Composite κερδίζει 0,3%. Το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ παρέμεινε κλειστό σήμερα για την επέτειο της παράδοσης της πρώην βρετανικής αποικίας στο Πεκίνο.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας χάνει 0,5%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχωρεί σε ποσοστό 0,4%. Οι δείκτες υποχωρούν επίσης σε Ταιβάν, Ινδονησία και Σιγκαπούρη.

Στα μάκρο της ημέρας, η τριμηνιαία έρευνα της Τράπεζας της Ιαπωνίας έδειξε ότι η ανάκαμψη συνεχίζεται, με το κλίμα στον κλάδο της μεταποίησης να παραμένει θετικό παρά την ανησυχία για την πανδημία.

Οι επενδυτές περιμένουν παράλληλα τα κυβερνητικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή στις ΗΠΑ για την απασχόληση. Στελέχη της Federal Reserve σημειώνουν ότι η κεντρική τράπεζα θα κρατήσει την ιδιαίτερα διευκολυντική κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής παρά την πρόσφατη άνοδο του πληθωρισμού, προκειμένου να διασφαλίσει την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας στα επίπεδα που ήταν πριν το ξέσπασμα της πανδημίας.

Αν σου άρεσε κάνε