Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές

Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 13:22 Δημιουργία 21/06/21, 13:20
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ανακάμπτουν αυτή την ώρα οι ευρωαγορές, μετά το πτωτικό ξεκίνημα.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πλέον κέρδη 0,20% στις 452,95 μονάδες. Παράλληλα, ο έτερος πανευρωπαϊκός Stoxx 50 κερδίζει 0,45%.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο γερμανικός DAX ενισχύεται σε ποσοστό 0,46%, ο βρετανικός FTSE 100 προσθέτει 0,25% και ο γαλλικός CAC-40 σημειώνει άνοδο 0,24%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX-35 σημειώνει κέρδη 0,08% και ο ιταλικός FTSE MIB κινείται ανοδικά κατά 0,31%.

Η πτώση στις ευρωαγορές έρχεται καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να επεξεργάζονται τις νέες οικονομικές προβλέψεις από τη Federal Reserve και εν μέσω ανησυχιών ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων θα μπορούσαν να γίνουν νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Υπενθυμίζεται ότι οι αξιωματούχοι της Fed την προηγούμενη Τετάρτη αναθεώρησαν ανοδικά στις προβλέψεις τους την πορεία του πληθωρισμού και έφεραν νωρίτερα την πρώτη αύξηση των επιτοκίων, κάνοντας λόγο για δύο αυξήσεις μέχρι το τέλος του 2023. Ταυτόχρονα, συζήτησαν και την σταδιακή μείωση του προγράμματος αγορών ομολόγων και άλλων τίτλων από την κεντρική τράπεζα, που σήμερα ανέρχονται στα 120 δισ. δολ. τον μήνα.

Την υιοθέτηση μιας πιο επιθετικής στάσης από την Fed προκειμένου να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό επιβεβαίωσε την Παρασκευή και ο πρόεδρος της St. Louis Federal, Jim Bullard, ο οποίος μιλώντας στο CNBC ανέφερε ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να αρχίσει τις αυξήσεις στα επιτόκιά της -που σήμερα είναι στο ιστορικό χαμηλό του 0% με 0,25%- ακόμα και από τα τέλη του 2022.

Οι επενδυτές αναμένουν σήμερα δηλώσεις από αξιωματούχους της Fed για περαιτέρω στοιχεία σχετικά με τις προοπτικές νομισματικής πολιτικής της τράπεζας.

Αν σου άρεσε κάνε