Κέρδη για τις ευρωαγορές με το βλέμμα στραμμένο στη Fed

Κέρδη για τις ευρωαγορές με το βλέμμα στραμμένο στη Fed

ΑΓΟΡΕΣ UPD 13:32 Δημιουργία 14/06/21, 12:13
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Κέρδη καταγράφουν οι ευρωαγορές τη Δευτέρα, ενώ τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα στη διήμερη συνεδρίαση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, από την οποία αναμένεται να προκύψουν οι προσεχείς κινήσεις της τράπεζας σε σχέση με τον αυξημένο πληθωρισμό.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται με κέρδη 0,3%, ενώ στα επιμέρους ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,33%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,45%, όπως και ο βρετανικός FTSE 100 που κινείται με άνοδο 0,35%.

Παρόμοια εικόνα παρουσιάζεται και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, όπου στην Ιταλία ο FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,2% κινούμενος στις 25.760 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 διεύρυνε το ιστορικό του υψηλό στις 9.292 μονάδες και κινείται με άνοδο 0,63%.

Η συνεδρίαση της Fed, η οποία θα λάβει χώρα αύριο και μεθάυριο, και έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα των επενδυτών, αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητη την πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας, υποβαθμίζοντας τις ανησυχίες για περιορισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που τρέχει λόγω πανδημίας.

Γενικότερα, η Fed επιμένει ότι έχει στη διάθεση της τα εργαλεία για να αντιμετωπίσει την επιτάχυνση του πληθωρισμού, ο οποίος τον Μάιο κατέγραψε την ταχύτερη άνοδο των τελευταίων 13 ετών, ωστόσο στην επερχόμενη συνεδρίαση μπορεί να ανοίξει η συζήτηση για το πότε θα πρέπει να ξεκινήσει η μείωση των αγορών ομολόγων, αν και οι περισσότεροι αναλυτές δεν αναμένουν απόφαση πριν τον Αύγουστο.


Αν σου άρεσε κάνε