Μεικτά πρόσημα στις Ασιατικές αγορές

Μεικτά πρόσημα στις Ασιατικές αγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:26 Δημιουργία 08/06/21, 09:08
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Μεικτές τάσεις επικρατούν στην Ασία την Τρίτη, με το ενδιαφέρον των επενδυτών στην ανακοίνωση των αναθεωρημένων στοιχείων του το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου της Ιαπωνίας.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημειώνει κέρδη 0,03%.

Στην ηπειρωτική Κίνα οι Shanghai composite και Shenzhen component υποχωρούν 0,88% και 1,03% αντίστοιχα και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng χάνει 0,38%.

Παράλληλα στη Νότια Κορέα, ο Kospi κινείται πτωτικά κατά 0,11% ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κερδίζει 0,23%.

Βάσει των αναθεωρημένων κυβερνητικών στοιχείων που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη, η οικονομία της Ιαπωνίας συρρικνώθηκε 3,9% το α' τρίμηνο, ποσοστό καλύτερο της αρχικής εκτίμησης για συρρίκνωση 5,1% και χαμηλότερα από τις μέσες προβλέψεις των οικονομολόγων σε δημοσκόπηση του Reuters για πτώση 4,8%.

«Αναμένουμε ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί και το β' τρίμηνο, λόγω των εκτεταμένων περιοριστικών μέτρων, τα οποία θα πλήξουν ιδιαίτερα τον κλάδο των υπηρεσιών», δήλωσε ο Makoto Tsuchiya, οικονομολόγος της Oxford Economics.

«Ωστόσο, παραμένουμε αισιόδοξοι ότι ο ρυθμός ανάκαμψης θα αυξηθεί στο β' εξάμηνο καθώς η εγχώρια ζήτηση ανακάμπτει υποστηριζόμενη από τους αυξανόμενους εμβολιασμούς», πρόσθεσε.

Αν σου άρεσε κάνε