Νηνεμία στη Wall Street

Νηνεμία στη Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 17:47 Δημιουργία 07/06/21, 16:53
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σταθεροί παρέμειναν οι δείκτες της Wall Street κατά το άνοιγμα της συνεδρίασης τη Δευτέρα, εν αναμονή της έκθεσης για τον πληθωρισμό που αναμένεται να δημοσιευθεί αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Αναλυτικότερα, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο της τάξεως του 0,1%, την ίδια ώρα που ο Dow Jones και ο Nasdaq κατέγραψαν οριακή πτώση, μικρότερη του 0,1%, αμφότεροι.

Όσον αφορά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη συνάντηση των G7 για τον ελάχιστο παγκόσμιο εταιρικό φόρο, ύψους 15%, φαίνεται να μην επηρεάζει προς ώρας τη Wall Street καθώς οι περισσότερες λεπτομέρειες τις συμφωνίες παραμένουν προς διαπραγμάτευση και τα αποτελέσματα στις αγορές θα αρχίσουν να γίνονται αντιληπτά τους επόμενους μήνες, όταν και η συμφωνία θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως.

«Φαίνεται ότι η αγορά θα παραμείνει στάσιμη μέχρι να έχουμε καλύτερη εικόνα σχετικά με τον πληθωρισμό και τις προοπτικές ανάπτυξης», δήλωσε η Seema Shah, επικεφαλής στρατηγικής της Principal Global Advisors. «Η αγορά δεν έχει κανένα σημαντικό κινητήριο μοχλό για να την ωθήσει προς τα πάνω αυτή τη στιγμή» συμπλήρωσε.

Αν σου άρεσε κάνε