Προσωρινό comeback στα 40.000 δολάρια για το Bitcoin

Προσωρινό comeback στα 40.000 δολάρια για το Bitcoin

ΑΓΟΡΕΣ UPD 14:52 Δημιουργία 26/05/21, 14:40
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Για το Bitcoin ο Μάιος είναι ένας ιδιαίτερα δύσκολος μήνας, από τη στιγμή που στη διάρκειά του έχει απωλέσει περί του 30% της αξίας του

Στην περιοχή των 40.000 δολαρίων επέστρεψε νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη η τιμή του Bitcoin, «γράφοντας» άνοδο 7,5%.

Ωστόσο, στη συνέχεια το κρυπτονόμισμα έπεσε με κάτω από τα 40.000 δολάρια.

Για το Bitcoin ο Μάιος είναι ένας ιδιαίτερα δύσκολος μήνας, από τη στιγμή που στη διάρκειά του έχει απωλέσει περί του 30% της αξίας του, ενώ σε σχέση με το ιστορικό υψηλό ρεκόρ των 64.374 δολάρια στις 14 Απριλίου οι απώλειες ανέρχονται στο 37%.

Πάντως, από την περασμένη Κυριακή το νόμισμα προσπαθεί να επανέλθει, φθάνοντας σήμερα έως τα 40.000 δολάρια.

Στην ώθηση αυτή συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό οι δηλώσεις ενός ανέλπιστου «συμπαραστάτη» του, του μεγαλοεπενδυτή της Bridgewater Associates, Ρέι Ντάλιο.

Κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης στο πλαίσιο συνόδου για τα κρυπτονομίσματα, σημείωσε ότι προτιμάει να τοποθετείται σε Bitcoin από ότι σε ομόλογα, καθώς όπως είπε το θεωρεί ανώτερο εργαλείο για επενδυτικές αποταμιεύσεις σε σχέση με τους κρατικούς και εταιρικούς τίτλους χρέους.

«Όσο περισσότερο δημιουργούμε αποθεματικά (σε Bitcoin), τόσο περισσότερο μπορεί να μας πουν οι επενδυτές μας ότι προτιμούν το κρυπτονόμισμα από τα ομόλογα. Προσωπικά προτιμώ το πρώτο», υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Αν σου άρεσε κάνε