Ποια είναι η CF Intercity που κάνει ποδοσφαιρικό ντεμπούτο στο Χρηματιστήριο της Μαδρίτης

Ποια είναι η CF Intercity που κάνει ποδοσφαιρικό ντεμπούτο στο Χρηματιστήριο της Μαδρίτης

ΑΓΟΡΕΣ UPD 08:04 Δημιουργία 26/05/21, 07:57
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Γίνεται ο πρώτος ποδοσφαιρικός σύλλογος, που εντάσσεται άμεσα στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης, με στόχο να συγκεντρώσει περίπου 4,5 εκατ. ευρώ κατά την Αρχική Δημόσια Προσφορά (IPO)

Ούτε η Μπαρτσελόνα ούτε η Ρεάλ ούτε κάποια άλλη από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ισπανικού ποδοσφαίρου, αλλά η παγκοσμίως άγνωστη CF Intercity, είναι ο πρώτος ποδοσφαιρικός σύλλογος της Ισπανίας, που θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης.

Όπως αποφασίστηκε ομόφωνα στη γενική συνέλευση των μετόχων του συλλόγου, η οποία έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας, η CF Intercity εντάσσεται άμεσα στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης και στόχος της είναι να συγκεντρώσει περίπου 4,5 εκατ. ευρώ κατά την Αρχική Δημόσια Προσφορά (IPO).

Όσον αφορά τον σύλλογο, ο οποίος ιδρύθηκε το 2017 και θα αγωνίζεται την προσεχή χρονιά στην 4η κατηγορία της Ισπανίας, παραμένει παγκοσμίως άγνωστος, τουλάχιστον μέχρι να ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση, παρά τις συνεχόμενες ανόδους του από τις τοπικές κατηγορίες.

Ο σύλλογος εδρεύει στο Sant Joan d'Alacant, έναν δήμο που ανήκει στη μητροπολιτική περιοχή του Αλικάντε, στα νοτιαοανατολικά της Βαλένθια και απέχει 430 χιλιόμετρα από τη Μαδρίτη.

«Συνειδητοποιήσαμε ότι οι περισσότεροι ημι-επαγγελματικοί σύλλογοι χρηματοδοτούνται από έναν πρόεδρο-προστάτη, από τα χρήματα του οποίου εξαρτάται απόλυτα η επιβίωσή τους», δήλωσε ο πρόεδρος της CF Intercity, Σαλβαδόρ Μάρτι.

«Πιστεύουμε ότι ο σύλλογος θα μπορούσε αντ 'αυτού να επωφεληθεί από τα υπάρχοντα εργαλεία στις χρηματοπιστωτικές αγορές για να εξασφαλίσει την εξέλιξη του αντί να βασιστεί σε έναν μόνο επενδυτή. Και γιατί όχι σε μια χώρα όπου ο κόσμος λατρεύει το ποδόσφαιρο;», πρόσθεσε.

Στην CF Intercity, πέραν του Μάρτι, έχουν επενδύσει και άλλοι μέτοχοι, όπως ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ατλέτικο Μαδρίτης, Χουανφράν. Η διοίκηση σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα χρήματα, που θα αντλήσει από την είσοδο στο χρηματιστήριο, για να κατασκευάσει το νέο γήπεδο της ομάδας, χωρητικότητας 7.000 θεατών αλλά και ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο.

Ο μεγάλος στόχος της ομάδας δεν είναι άλλος από την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου, την πολυδιαφημισμένη Πριμέρα Ντιβιζιόν. Μέχρι τότε, όμως, η CF Intercity θα μπορεί να υπερηφανεύεται για τη δική της μοναδική πρωτιά.

Αν σου άρεσε κάνε