Γ. Στουρνάρας: Η ΕΚΤ να αφήσει ανοιχτές τις κάνουλες χρηματοδότησης

Γ. Στουρνάρας: Η ΕΚΤ να αφήσει ανοιχτές τις κάνουλες χρηματοδότησης

ΑΓΟΡΕΣ UPD 12:35 Δημιουργία 25/05/21, 12:29
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ χτυπά «καμπανάκι» για «εύθραυστη» οικονομία, τονίζοντας ότι είναι πολύ νωρίς η Τράπεζα να επιβραδύνει το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να κρατήσει ανοιχτές τις κάνουλες ρευστότητας, καθώς η οικονομία της Ευρωζώνης συνεχίζει να δοκιμάζεται από την πανδημία του κορονοϊού παρά την πρόοδο των εμβολιασμών, δήλωσε ο αξιωματούχος της ΕΚΤ και διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Οι υπεύθυνοι για την διαμόρφωση των επιτοκίων της ΕΚΤ θα επανεξετάσουν τον ρυθμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων (PEPP) στη συνεδρίασή τους στις 10 Ιουνίου σε μια περίοδο που η οικονομική δραστηριότητα στην ευρωζώνη σημειώνει εμφανή βελτίωση.

Παρ’ όλα αυτά, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Reuters, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι η οικονομική ανάκαμψη παραμένει εύθραυστη και, ελλείψει ενδείξεων για είσοδο σε περίοδο υψηλού πληθωρισμού στο άμεσο μέλλον, είναι πολύ νωρίς να επιβραδύνει το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων η ΕΚΤ.

«Ασφαλώς υπάρχει επιτάχυνση των εμβολιασμών, αλλά παραμένουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, οπότε δεν μπορώ να πω ότι έχουμε βγει ακόμη από την κρίση», είπε ο ίδιος.

«Δεν βλέπω κανένα λόγο για να κάνουμε κάποια αλλαγή (στον ρυθμό του PEPP) αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Πηγή: Reuters

Αν σου άρεσε κάνε